Laatst gelezen
- Lomo de cerdo a la cerveza - varkenslende in het bier
- Kokoretsi - Gegrillde lamsspiesjes
- Artisjokken met dipsausjes
- Fritto misto alla Fiorentina
- Boquerones fritos - Gefrituurde ansjovis
- Courgettekoekjes in tomatencoulis
- rovada e muset - kool met worst
- Sogan çorbasi - uiensoep
- Involtini di melanzane
- Agnello al cren
Risotto al Chianti
Risotto al Chianti
Ingrediënten:
400 gram rijst
2 eetl boter
3 sjalotjes
1 wortel
1 stengel bleekselderij
375 ml Chianti
4 eetl pecorino, geraspt
500 ml bouillon
zout en peper naar smaak
bereiding:
Snijd de sjalotjes, de wortel en de bleekselderij fijn. Verhit in een pan 1 eetl boter en fruit de sjalotjes, de wortel en de bleekselderij voor 10 minuten. Voeg dan de rijst toe en bak dit 2 minuten mee. Dan beetje bij beetje al roerend de wijn en de bouillon toevoegen en laat dit 15 minuten koken. Vervolgens de boter, het zout en de peper er door roeren en bestrooi het met de kaas.