Laatst gelezen
- Húmus Mé Tachíni - Kikkererwten salade van Cyprus
- Sikoti krassato - Lever in wijnsaus
- Tirakia Tighanita - Kaasballetjes
- Glikathia - Zwezerik van lam of kalf
- Alcachofas fritas - Gefrituurde artisjokken
- Pescado Frito - Vis met een korstje
- Cavolfiore alla pizzaiola - Bloemkool alla pizzaiola
- Etli Kuru Fasulye - witte bonen met lamsvlees
- Piyaz - witte bonen salade
- Angináres Saláta - Artisjokken salade
Risotto con asparagi
Risotto con asparagi
Ingrediënten:
900 gram verse groene of witte asperges
4 eetl olijfolie
6 eetl boter
3 sjalotjes
350 gr canaroli of vialone nano
1000 ml groentebouillon
60 gr pecorino, geraspt
zout en peper naar smaak
water
bereiding:
Maak de asperges schoon en kook deze in water gaar. Bewaar het kookvocht en snijd de asperges in stukjes van 1 cm. Laat de asperges punten heel. Voeg 500 ml kookvocht toe aan de bouillon. Snijd de sjalotjes fijn.
Verhit in een pan de helft van de boter en bak de sjalotjes voor 3 minuten. Voeg de rijst toe en bak deze mee voor 2 minuten. Dan de asperge punten met uitzondering van de punten, toevoegen samen met de bouillon dat beetje bij beetje moet gebeuren. Voeg als de rijst gaar is de asperge punten, de kaas en de boter toe en schep dit goed om en serveer.