Laatst gelezen
- Pinchos Morunos - Moorse spiesjes
- Mercimek çorbasi - rode linzensoep
- Sjisj-kebap
- Dolmathakia me kima - Gevulde wijnbladeren met gehakt
- Pollo con ajo - kip in knoflooksaus
- Glikathia - Zwezerik van lam of kalf
- Adobo - Knoflookmarinade
- Scaloppine al marsala - Kalkoen met marsala
- Morcilla con Manzana - Bloedworst met appel
- Pandsari Salata - Rode bietensalade
Cannelloni alla Laziale
Cannelloni alla Laziale
Ingrediënten:
de pasta:
400 gr bloem
4 eieren
1/2 theel zout
2 eetl olijfolie
de saus:
400 ml vleesragout (zie recept)
50 gr boter
75 gr Parmigiano, geraspt
de vulling:
250 gr rundergehakt
50 gr rauwe ham
50 gr boter
200 gr tomaten
20 gr gedroogde funghi porcini
1 kleine wortel
2 sjalotjes
1 kleine prei
125 ml witte wijn
1 eetl bloem
zout en peper naar smaak
1/8 theel nootmuskaat
3 eetl olijfolie
bereiding:
Kneed van de ingrediënten voor de paste een soepel deeg en laat dit 10 minuten rusten. Rol het daarna gelijkmatig en zon dun mogelijk uit en snijd deze daarna in vierkanten of rechthoeken. Verhit in een pan het water en kook het deeg al dente. Verwarm de ragout.
Snijd de sjalotjes, de prei, de wortel, de porcini en de ham fijn. Ontvel de tomaten en hak deze fijn. Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes, de prei, de wortel, de porcini en de ham voor 5 minuten. Voeg dan de wijn, de bloem en de tomaten toe en laat dit zachtjes sudderen totdat de saus gebonden is.Breng op smaak met het zout, peper en nootsmuskaat.
Schep wat van de vulling op het deeg en rol deze op en leg in een schaal. Schep wat ragout over de rolletjes en bestrooi met kaas. Herhaal. Bak het geheel voor 15 minuten in de oven op 190gr.