Lepre in salmì
Ingrediënten:
1 haas
450 ml rode wijn
3 eetl marsala
1 stengel bleekselderij
1 sjalot
1 peen
2 teentjes knoflook
1 laurierblas
4 kruidnagels
1 theel kaneel
zout en peper naar smaak
2 eetl olijfolie
Bereiding:
Snijd de sjalot, de knoflook, de peen en de bleekselderij fijn. Snijd de haas in stukken. Verhit in een pan de olie en fruit de sjalot, de knoflook, de peen en de bleekselderij voor 3 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak het bruin. Giet de wijn erover gevolgd door de laurier, de kruidnagels, de kaneel en het peper en zout en laat het geheel 30 minuten zachtjes sudderen. Schep het vlees uit de pan en wrijf om maal het vocht tot een gladde saus en voeg dit samen met het vlees weer in de pan. Meng dan de marsala erdoor en laat het nog 3 minuten zachtjes sudderen.