Laatst gelezen
- Aceitunas negras Aderezadas - Gemarineerde olijven
- Bocaditos de Cabrales - Gefrituurde kaasballetjes
- Tzatziki - yoghurt met knoflook
- Aceitunas gigantes - Gestoofde reuzenolijven
- Funghi alla Trapanese - Gevulde champignons
- Caldereta de ternera al comino - Kalfsvlees met komijn
- Champiñones rellenos - Gevulde champignons
- Tonosalata - tonijnsalade
- Mercimek çorbasi - rode linzensoep
- Alcachofas fritas - Gefrituurde artisjokken
Aceitunas en escabeche - Gemarineerde olijven
Aceitunas en escabeche
Gemarineerde olijven
Ingrediënten:
500 gr groene of zwarte olijven
1 rode lombok
5 teentjes knoflook
1 takje oregano
1 takje tijm
1 theel rozemarijn
2 laurierbladeren
1 theel venkelzaad
1 theel jinten
olijfolie
Bereiding:
Snijd of hak de lombok, de knoflook, de oregano, de tijm en de rozemarijn fijn. Rooster de jinten droog in een koekepan en wrijf deze fijn. Kerf de olijven in. Meng alle ingrediënten door elkaar en schep deze in een pot. Giet zoveel olijfolie toe dat de olijven net onder staan. Laat dit temniste 3 dagen afgesloten staan voor het serveren.
Gemarineerde olijven
Ingrediënten:
500 gr groene of zwarte olijven
1 rode lombok
5 teentjes knoflook
1 takje oregano
1 takje tijm
1 theel rozemarijn
2 laurierbladeren
1 theel venkelzaad
1 theel jinten
olijfolie
Bereiding:
Snijd of hak de lombok, de knoflook, de oregano, de tijm en de rozemarijn fijn. Rooster de jinten droog in een koekepan en wrijf deze fijn. Kerf de olijven in. Meng alle ingrediënten door elkaar en schep deze in een pot. Giet zoveel olijfolie toe dat de olijven net onder staan. Laat dit temniste 3 dagen afgesloten staan voor het serveren.