Laatst gelezen
- Aceitunas fritas - Gebakken olijven
- Patátes Yemistés - Gevulde Aardappel
- Sjisj-kebap
- Piyaz - witte bonen salade
- Ossobuco
- Pescado Frito - Vis met een korstje
- Briam - groenteschotel uit de oven
- Aceitunas al Requeson - Pasta van zwarte olijven en roomkaas
- Cacik 2 yoghurt met komkommer en knoflook
- Riñones al Jerez - Niertjes in sherrysaus
Albacines agridulces - Zoetzure courgette
Albacines agridulces
Zoetzure courgette
Ingrediënten:
3 eetl olijfolie
2 courgettes
2 teentje knoflook
1 rode lombok
2 eetl kappertjes
1 eetl sherry-azijn
1 theel suiker
2 eetl amandelen
2 eetl water
zout naar smaak
garnering:
2 takjes peterselie (fijngehakt)
Bereiding:
Rooster de amandelen droog in een koekenpan en hak deze fijn. Snijd de courgettes in blokjes en de knoflook en de lombok fijn. Verhit in een pan de olie en bak de courgettes in 4 minuten bruin. Voeg dan de knoflook, de lombok en het zout toe en laat dit zachtjes 3 minuten bakken. Dan de azijn, de kappertjes, de suiker en de amandelen en het water toevoegen en dit afgesloten 5 minuten laten sudderen. Strooi de peterselie erover en serveer.
Zoetzure courgette
Ingrediënten:
3 eetl olijfolie
2 courgettes
2 teentje knoflook
1 rode lombok
2 eetl kappertjes
1 eetl sherry-azijn
1 theel suiker
2 eetl amandelen
2 eetl water
zout naar smaak
garnering:
2 takjes peterselie (fijngehakt)
Bereiding:
Rooster de amandelen droog in een koekenpan en hak deze fijn. Snijd de courgettes in blokjes en de knoflook en de lombok fijn. Verhit in een pan de olie en bak de courgettes in 4 minuten bruin. Voeg dan de knoflook, de lombok en het zout toe en laat dit zachtjes 3 minuten bakken. Dan de azijn, de kappertjes, de suiker en de amandelen en het water toevoegen en dit afgesloten 5 minuten laten sudderen. Strooi de peterselie erover en serveer.