Laatst gelezen
- Aceitunas - Gemarineerde olijven
- Bigoli al tartufo nero
- Brizola - gesmoorde karbonaden
- Kiymali Sarma - Gevulde wijnbladeren met gehakt
- Aceitunas Alinadas - Gemarineerde olijven
- Chirino Me Prassa - varkenslvees met prei
- Balik Bugulamasi - stoofpotje van vis
- Arroz con cordero - rijst met lamsvlees
- Sogan çorbasi - uiensoep
- Dolmathakia me kima - Gevulde wijnbladeren met gehakt
Gambas al pil pil - gepeperde gamba's
Gambas al pil pil
gepeperde gamba's
Ingrediënten:
1000 gr gamba's
1/2 theel zout
5 eetl olijfolie
4 teentjes knoflook
1/2 theel chili poeder (of 1 gedroogde lombok)
1/2 theel paprikapoeder
Bereiding:
Meng de gamba's met het zout en laat dit 30 minuten intrekken. Snijd de knoflook fijn en/of wrijf de lombok fijn. Verhit in een pan de olie en fruit de knoflook en de chili/lombok voor 1 minuut. Voeg dan de gamba's toe en bak deze 5 minuten. Bestrooi ze met de paprikapoeder en serveer.
gepeperde gamba's
Ingrediënten:
1000 gr gamba's
1/2 theel zout
5 eetl olijfolie
4 teentjes knoflook
1/2 theel chili poeder (of 1 gedroogde lombok)
1/2 theel paprikapoeder
Bereiding:
Meng de gamba's met het zout en laat dit 30 minuten intrekken. Snijd de knoflook fijn en/of wrijf de lombok fijn. Verhit in een pan de olie en fruit de knoflook en de chili/lombok voor 1 minuut. Voeg dan de gamba's toe en bak deze 5 minuten. Bestrooi ze met de paprikapoeder en serveer.