Laatst gelezen
- Knoflookdip
- Tournedos di manzo al pepe rosa
- Tagliolini alla carbonara
- Moshári psitó katsarólas - gebraden kalfsvlees
- Arni a la chasapa - Gesmoorde lamskoteletten
- Pastitsátha - Gestoofd kalfsvlees met macaroni
- Afchá se Domátes - Eieren en tomaat
- Kotopoulo Kanela - Kip met kaneel
- Sjisj-kebap
- Peperonata
Vieiras Estofadas - Gestoofde mosselen
Vieiras Estofadas
Gestoofde mosselen
Ingrediënten:
500 gr kammosselen
75 gr gerookte ham
2 eetl droge witte wijn
5 draadjes saffraan
1 ui
4 takjes peterselie
3 eetl olijfolie
bereiding:
Snijd de ui fijn en hak de peterselie fijn. Snijd de ham in kleine blokjes. Verhit in een pan de olie en bak de ui en de peterselie zachtjes voor 10 minuten. Voeg dan de saffraan toe en bak dit 2 minuten mee. Vervolgens de mosselen toevoegen en dit zachtjes 5 minuten bakken. Dan de ham en de wijn toeovoegen en zachtjes laten sudderen totdat de saus is ingedikt.
Gestoofde mosselen
Ingrediënten:
500 gr kammosselen
75 gr gerookte ham
2 eetl droge witte wijn
5 draadjes saffraan
1 ui
4 takjes peterselie
3 eetl olijfolie
bereiding:
Snijd de ui fijn en hak de peterselie fijn. Snijd de ham in kleine blokjes. Verhit in een pan de olie en bak de ui en de peterselie zachtjes voor 10 minuten. Voeg dan de saffraan toe en bak dit 2 minuten mee. Vervolgens de mosselen toevoegen en dit zachtjes 5 minuten bakken. Dan de ham en de wijn toeovoegen en zachtjes laten sudderen totdat de saus is ingedikt.