Laatst gelezen
- Sebzeli piring pilavi - Rijstschotel met krenten en noten
- courgette fritti
- Saganaki - gebakken feta
- Maridhes tighanites - Gefrituurde sardientjes
- Spanaki - spinazie uit de oven
- Moshári psitó katsarólas - gebraden kalfsvlees
- Knoflookdip
- Kastano soupa - kastanjesoep
- Arni Xydato - gebakken lamsbout
- Courgettekoekjes in tomatencoulis
Calamares a la Romana - Gefrituurde inktvis
Calamares a la Romana
Gefrituurde inktvis
Ingrediënten:
25 calamares (pijlintvis), zo klein mogelijk
3 eetl bloem
2 eieren
olie
garnering:
1 citroen
1 theel zout
Bereiding:
Snijd de calamaris in ringen van 1,5 cm en dep deze droog. Bestrooi de calamaris met de bloem. Klop de eieren op en wentel de stukjes calamares erdoor. Verhit in een pan voldoende olie en bak de calamaris in 2 minuten goudbruin. Bestrooi het met zout en garneer het met partjes citroen.
Gefrituurde inktvis
Ingrediënten:
25 calamares (pijlintvis), zo klein mogelijk
3 eetl bloem
2 eieren
olie
garnering:
1 citroen
1 theel zout
Bereiding:
Snijd de calamaris in ringen van 1,5 cm en dep deze droog. Bestrooi de calamaris met de bloem. Klop de eieren op en wentel de stukjes calamares erdoor. Verhit in een pan voldoende olie en bak de calamaris in 2 minuten goudbruin. Bestrooi het met zout en garneer het met partjes citroen.