Laatst gelezen
- Carciofi alla romana
- Pesto alla genovese
- Aceitunas en escabeche - Gemarineerde olijven
- Firin na mezit - schelvis uit de oven
- Gambas al pil pil - gepeperde gamba's
- Flamenquin Cordobes - varkensvleesrolletje met ham en knoflook
- Brizola - gesmoorde karbonaden
- Risotto con asparagi
- Fassoelátha - kruidige kip met rijst in bouillon
- Funghi alla Trapanese - Gevulde champignons
Allitas de pollo en escabeche - Kippenvleugeltjes in kruidenazijn
Allitas de pollo en escabeche
Kippenvleugeltjes in kruidenazijn
Ingrediënten:
12 kippenvleugeltjes
250 ml olijfolie
100 ml wijnazijn
1 eetl honing
1/2 bol knoflook, geplet
2 blaadjes laurier
1 eetl paprikapoeder
1 ui
bloem
2 takjes tijm
2 theel zwarte peper
1 takje peterselie
1 theel zout
Bereiding:
snijd de ui in ringen. Bestrooi de kip met de peper en het zout en wentel deze daarna door de bloem. Verhit in een pan de olie en bak de kip goudbruin en schep deze uit de pan. Voeg dan de knoflook, de laurier, de ui en de tijm toe en bak dit 2 minuten. Dan de peterselie, de paprikapoeder, de azijn en de honing toevoegen en dit 2 minuten laten sudderen. Giet de saus over de kip en laat dit temminte 2 uur intrekken. Serveer warm of koud.
Kippenvleugeltjes in kruidenazijn
Ingrediënten:
12 kippenvleugeltjes
250 ml olijfolie
100 ml wijnazijn
1 eetl honing
1/2 bol knoflook, geplet
2 blaadjes laurier
1 eetl paprikapoeder
1 ui
bloem
2 takjes tijm
2 theel zwarte peper
1 takje peterselie
1 theel zout
Bereiding:
snijd de ui in ringen. Bestrooi de kip met de peper en het zout en wentel deze daarna door de bloem. Verhit in een pan de olie en bak de kip goudbruin en schep deze uit de pan. Voeg dan de knoflook, de laurier, de ui en de tijm toe en bak dit 2 minuten. Dan de peterselie, de paprikapoeder, de azijn en de honing toevoegen en dit 2 minuten laten sudderen. Giet de saus over de kip en laat dit temminte 2 uur intrekken. Serveer warm of koud.