Laatst gelezen
- Pomodori Arrosti
- Albondigas - gehaktballetjes
- Yogurtlu Patlican Salatasi - aubergine salade met yoghurt
- Tiri Gaganaki - gebakken kaas
- Cosciotto di agnello alle erbe - Lamsbout met kruiden
- Trota alla Valdostana - forel
- Kotopoulo me avgolemono - Kip met citroen
- Fusilli alla Carbonara
- Adobo - Knoflookmarinade
- Keskek - Kip met bulghur
Sardinas en escabeche - Gemarineerde sardientjes
Sardinas en escabeche
Gemarineerde sardientjes
Ingrediënten:
12 sardientjes
3 eetl bloem
100 ml olijfolie
1 rode gedroogde lombok
13 teentjes knoflook
3 laurierblaadjes
1 theel paprikapoeder
100 ml witte wijnazijn
100 ml witte wijn
100 ml water
zout en peper naar smaak
Bereiding:
Hak de lombok fijn. Bestuif de sardietjes met bloem. Verhit in een pan de olie en bak de sardientjes goudbruin. Schep de sardientjes uit de pan. Filter de olie en voeg dan de peper, de lombok en de knoflook toe en bak dit voor 3 minuten. Vervolgens de paprikapoeder, het laurierblad, de wijnazijn, de wijn, het water en het zout toevoegen en dit nog 1 minuut laten sudderen. Giet de saus over de sardientjes en laat deze tenminste 2 uur marineren voordat deze geserveerd worden.
Gemarineerde sardientjes
Ingrediënten:
12 sardientjes
3 eetl bloem
100 ml olijfolie
1 rode gedroogde lombok
13 teentjes knoflook
3 laurierblaadjes
1 theel paprikapoeder
100 ml witte wijnazijn
100 ml witte wijn
100 ml water
zout en peper naar smaak
Bereiding:
Hak de lombok fijn. Bestuif de sardietjes met bloem. Verhit in een pan de olie en bak de sardientjes goudbruin. Schep de sardientjes uit de pan. Filter de olie en voeg dan de peper, de lombok en de knoflook toe en bak dit voor 3 minuten. Vervolgens de paprikapoeder, het laurierblad, de wijnazijn, de wijn, het water en het zout toevoegen en dit nog 1 minuut laten sudderen. Giet de saus over de sardientjes en laat deze tenminste 2 uur marineren voordat deze geserveerd worden.