Laatst gelezen
- iç pilavi - pilav met kippenlevers
- Espárragos con gambas - asperges met gamba's
- Pastitsátha - Gestoofd kalfsvlees met macaroni
- Bloemkoolsalade
- Dügün çorbasi - bruiloftsoep
- Melanzane alla Calabrese
- Riñones al Jerez - Niertjes in sherrysaus
- Knoflookdip
- Balek corbasi - vissoep
- Pollo con ajo - kip in knoflooksaus
Pollo con ajo - kip in knoflooksaus
Pollo con ajo
kip in knoflooksaus
benodigdheden:
1 kg kip
4 grote tenen knoflook
1/2 theelepel zout
5 eetlepels olijfolie
vers gemalen peper
1 eetlepl korianderblaadjes
250 ml kippebouillon
1 afgestreken theelepl oregano
1/2 theeleple marjoraan
bereiding:
Snij de kip in stukken maar laat het vel zitten. Snijd de knoflook klein en voeg het zout, peper, oregano en marjoraan toe. Meng dit tot een pasta met een eetlepel olijfolie en voeg als laatste fijngesneden korianderblaadjes toe. Smeer het mengsel over de kippestukken en laat dit geruime tijd marineren.
Verhit 4 eetlepels olijfolie en voeg de kip toe. Bak dit voor 10 minuten totdat het vlees goudbruin geworden is. Voeg de kippebouillon toe en laat het zachtjes sudderen voor 45 minuten, todat het vlees loskomt van de botjes. serveer
kip in knoflooksaus
benodigdheden:
1 kg kip
4 grote tenen knoflook
1/2 theelepel zout
5 eetlepels olijfolie
vers gemalen peper
1 eetlepl korianderblaadjes
250 ml kippebouillon
1 afgestreken theelepl oregano
1/2 theeleple marjoraan
bereiding:
Snij de kip in stukken maar laat het vel zitten. Snijd de knoflook klein en voeg het zout, peper, oregano en marjoraan toe. Meng dit tot een pasta met een eetlepel olijfolie en voeg als laatste fijngesneden korianderblaadjes toe. Smeer het mengsel over de kippestukken en laat dit geruime tijd marineren.
Verhit 4 eetlepels olijfolie en voeg de kip toe. Bak dit voor 10 minuten totdat het vlees goudbruin geworden is. Voeg de kippebouillon toe en laat het zachtjes sudderen voor 45 minuten, todat het vlees loskomt van de botjes. serveer