Laatst gelezen
- Cocido Gallego
- Kotópoulo lemonáto - Kip met citroen
- Croquetas de Chorizo - kroketjes van chorizo
- Ezo Gelin - linzen met rijst en pasta
- Pollo a las hierbas - Kip met kruiden
- Kefalotiri sachanakji - Gebakken kaas
- Riñones al Jerez - Niertjes in sherrysaus
- Kokoretsi - Gegrillde lamsspiesjes
- Sauté di Vongole - gebakken mosselen
- Zuppa Pavese
Piyaz - witte bonen salade
Piyaz
witte bonen salade
witte bonen salade
ingrediënten:
250 gr gedroogde witte bonen
225 ml wijnazijn
2 sjalotten
3 tomaten
3 groene paprika's
12 zwarte olijven
half bosje peterselie
3 eieren
2 theel zout
olijfolie
water
Bereiding:
Week eerst de bonen voor een nacht in het water. Giet het vervolgens af en kook deze daarna met vers water totdat de bonen baar zijn. Opnieuw afgieten en uitlaten lekken. Schep de bonen in een kom en voeg 1 theel zout en 175 ml azijn toe en laat dit 2 1/2 uur intrekken. Snijd de sjalotten in dunnen plakjes en de paprika in reepjes. De tomaten en de eieren in kleine partjes snijden.
Giet de bonen af en meng dit met de sjalotten, de tomaat, de paprika en de eieren. Meng de rest van de azijn, het zout en de olie tot een saus en giet dit over de bonensalade.
250 gr gedroogde witte bonen
225 ml wijnazijn
2 sjalotten
3 tomaten
3 groene paprika's
12 zwarte olijven
half bosje peterselie
3 eieren
2 theel zout
olijfolie
water
Bereiding:
Week eerst de bonen voor een nacht in het water. Giet het vervolgens af en kook deze daarna met vers water totdat de bonen baar zijn. Opnieuw afgieten en uitlaten lekken. Schep de bonen in een kom en voeg 1 theel zout en 175 ml azijn toe en laat dit 2 1/2 uur intrekken. Snijd de sjalotten in dunnen plakjes en de paprika in reepjes. De tomaten en de eieren in kleine partjes snijden.
Giet de bonen af en meng dit met de sjalotten, de tomaat, de paprika en de eieren. Meng de rest van de azijn, het zout en de olie tot een saus en giet dit over de bonensalade.