Laatst gelezen
- Lomo de cerdo a la cerveza - varkenslende in het bier
- Adobo de cerdo - varkensvlees
- Firinda Domates - Gestoofde tomaten
- Mucver 2 - gebakken courgettekoekjes
- Chuletas de cordero marinadas - Gemarineerde lamskoteletjes
- Kotópoulo Kapamá - Gestoofde kip
- Kotópoulo piláfi - Kip met rijst
- Stifado - stoofschotel met rundvlees
- Moshári psitó katsarólas - gebraden kalfsvlees
- Brasato al barolo
Kirmizi Mercimekli Tavuk Çorbasi - kippensoep met rode linzen
Kirmizi Mercimekli Tavuk Çorbasi
kippensoep met rode linzen
kippensoep met rode linzen
Benodigdheden:
500 gr kipfilets
60 ml olijfolie
3 teentjes knoflook
3 sjalotten
1 rode paprika
1 rode lombok (spaanse peper)
450 gr rode linzen
3 eetl bloem
800 ml kippenbouillon (zie recept)
1 citroen (sap)
1 theel paprikapoeder
zout en peper naar smaak
1 takje tijm
1 laurierblad
olijfolie
garnering:
4 sneetjes witbrood
125 gr geraspte kaas
Bereiding:
Snijd de sjalotten, de lombok en de knoflook fijn. Ontpit de paprika en snijd deze in blokjes. Snijd vervolgens het vlees in stukjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin het vlees rondom bruin. Dan de sjalotten en de knoflook 2 minuten bakken en vervolgens de paprika en de lombok toevoegen en 1 minuut meebakken. Vervolgens de linzen en het meel toevoegen gevolgd door de bouillon. Als de bouillon kookt de paprikapoeder, het zout, de peper, de tijm, het laurierblad en de citroensap toevoegen en het geheel 45 minuten laten stoven totdat de linzen gaar zijn. Snijd het brood in kleine stukjes en bak deze in de olie goudbruin. Bestrooi de soep met de broodstukjes en de kaas.
500 gr kipfilets
60 ml olijfolie
3 teentjes knoflook
3 sjalotten
1 rode paprika
1 rode lombok (spaanse peper)
450 gr rode linzen
3 eetl bloem
800 ml kippenbouillon (zie recept)
1 citroen (sap)
1 theel paprikapoeder
zout en peper naar smaak
1 takje tijm
1 laurierblad
olijfolie
garnering:
4 sneetjes witbrood
125 gr geraspte kaas
Bereiding:
Snijd de sjalotten, de lombok en de knoflook fijn. Ontpit de paprika en snijd deze in blokjes. Snijd vervolgens het vlees in stukjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin het vlees rondom bruin. Dan de sjalotten en de knoflook 2 minuten bakken en vervolgens de paprika en de lombok toevoegen en 1 minuut meebakken. Vervolgens de linzen en het meel toevoegen gevolgd door de bouillon. Als de bouillon kookt de paprikapoeder, het zout, de peper, de tijm, het laurierblad en de citroensap toevoegen en het geheel 45 minuten laten stoven totdat de linzen gaar zijn. Snijd het brood in kleine stukjes en bak deze in de olie goudbruin. Bestrooi de soep met de broodstukjes en de kaas.