1 2 3 4 5 6

Sponsored Links

User Rating: 5 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Active
 
Kirmizi Mercimekli Tavuk Çorbasi
kippensoep met rode linzen
Benodigdheden:
500 gr kipfilets
60 ml olijfolie
3 teentjes knoflook
3 sjalotten
1 rode paprika
1 rode lombok (spaanse peper)
450 gr rode linzen
3 eetl bloem
800 ml kippenbouillon (zie recept)
1 citroen (sap)
1 theel paprikapoeder
zout en peper naar smaak
1 takje tijm
1 laurierblad
olijfolie

garnering:
4 sneetjes witbrood
125 gr geraspte kaas

Bereiding:
Snijd de sjalotten, de lombok en de knoflook fijn. Ontpit de paprika en snijd deze in blokjes. Snijd vervolgens het vlees in stukjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin het vlees rondom bruin. Dan de sjalotten en de knoflook 2 minuten bakken en vervolgens de paprika en de lombok toevoegen en 1 minuut meebakken. Vervolgens de linzen en het meel toevoegen gevolgd door de bouillon. Als de bouillon kookt de paprikapoeder, het zout, de peper, de tijm, het laurierblad en de citroensap toevoegen en het geheel 45 minuten laten stoven totdat de linzen gaar zijn. Snijd het brood in kleine stukjes en bak deze in de olie goudbruin. Bestrooi de soep met de broodstukjes en de kaas.

wie is online

We have 51 guests and no members online

Contact

Kokkieblanda's Mediterrane Keuken

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: grieks.kokkieblanda.nl

Statistics

Articles View Hits
2353767