1 2 3 4 5 6

Sponsored Links

User Rating: 1 / 5

Star ActiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 
Gerkez Tavugu
kip met notensaus

Ingrediënten:
2000 gr kip
3000 ml water
4 uien
4 bleekselderij
1 theel zout
1 theel peper
2 eetl boter
200 gr rijst
150 gr walnoten
50 gr amandelen
1/2 theel paprikapoeder
2 eetl olie

Bereiding:
Snijd de uien fijn en de bleekselderij in dunne reepjes. Hak de walnoten en de amandelen fijn. Verhit in een pan het water en voeg de kip toe gevolgd door de uien, de bleekselderij, het zout en de peper en laat dit zachtjes 40 minuten koken. Snijd de kip daarna in stukken.
Verhit in een pan de boter en voeg de rijst toe en bak deze glazig. Dat bouillon toevoegen totdat de rijst voldoende onderstaat en kook deze voor 15 minuten. Schep de kip op de rijst en laat dit 10 minuten zachtjes doorkoken.
Verhit in een pan 500 ml bouillon en voeg de walnoten en de amandelen toe en laat dit koken todat er een gebonden saus ontstaat. Meng de olie met de paprikapoeder. 
Schep de rijst met vlees op een schaal en giet de notensaus erover en besprenkel het met de paprikaolie.

wie is online

We have 151 guests and no members online

Contact

Kokkieblanda's Mediterrane Keuken

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: grieks.kokkieblanda.nl

Statistics

Articles View Hits
2315529