1 2 3 4 5 6

Sponsored Links

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 
Ankara Tavasi
lamsbout met groenten uit de oven
Ingrediënten:
1000 gr lamsbout
2 eetl boter
2 uien
500 gr doperwten
250 gr wortel
1 theel zout
1 theel peper
400 gr Turkse yoghurt
75 gr bloem
2 eierdooiers
1 citroen (sap)
6 teentjes knoflook
1000 ml water

Bereiding:
Wrijf het vlees in met het zout, de peper en de knoflook. Snijd de ui en de wortel in plakjes en klop de eierdooiers op. Verhit in een braadpan de boter en bak het vlees voor 10 minuten. Besprenkel het vlees daarna met het citroensap. Voeg vervolgens het water toe en laat dit 30 minuten sudderen. Dan de ui, de wortel en de doperwten toevoegen en het geheel nog 30 minuten laten sudderen. Giet dan het vocht door een zeef en meng dit met de bloem en de yoghurt en laat deze saus 10 minuten zachtjes koken. Klop dan de eierdooiers erdoor. Leg het vlees met de groenten in een ovenschaal en giet hierover de saus. Bak het geheel nog 10-15 minuten in de oven op 175gr.

wie is online

We have 50 guests and no members online

Contact

Kokkieblanda's Mediterrane Keuken

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: grieks.kokkieblanda.nl

Statistics

Articles View Hits
2280530