Laatst gelezen
- Chipirones a la plancha - Kleine gebakken inktvisjes
- Kefalotiri sachanakji - Gebakken kaas
- Lepre in salmì - gestoofde haas in saus
- Kuzu Etli Bamya - Lamsvlees met okra
- Bloemkoolsalade
- Pesto alla genovese
- Gegrilde zwaardvis zoals in Palermo
- Kotópoulo lemonáto - Kip met citroen
- Pinchos Morunos - Moorse spiesjes
- Kotópoulo Kapamá - Gestoofde kip
Chirino juwetsi - Varkensvlees in Retsina
Chirino juwetsi
Varkensvlees in Retsina
Ingrediënten:
800 gr varkensvlees (schouder)
60 gr boter
6 sjalotjes
125 ml tomatensap
125 ml Retsina
750 gr aardappelen
bereiding:
Snijd het vlees en de aardappelen in blokjes en de sjalotjes fijn. Verhit in een pan de boter en bak het vlees rondom bruin. Voeg dan de sjalotjes toe en bak deze 3 minuten. Dan de tomatensap, de retsina en de aardappelen toevoegen en het geheel zachtjes gaar laten stoven.