banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
Rene 16 days ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 3 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 4 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 1 years ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
Icon Write a comment
Tom Kha Proong - gekruide kippesoep

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 
Tom Kha Proong
gekruide kippesoep

Ingrediënten:
350 gr kip filet
150 gr kippenlevers
1/2 theel zout
3 sjalotten
3 cm laos / kha root, gekneusd
3 cm gember, gekneusd
2 serehstengels, gekneusd
8 jeruk purut / kaffir lime blaadjes
1250 ml kippenbouillon (zie recept)
1 theel zwarte peper
1 theel limoensap

Ingrediënten saus:
3 rode lomboks
3 teentjes knoflook
4 eetl nam pla (vissaus)
8 eetl limoensap
2 eetl palmsuiker

Bereiding:
Snijd het vlees in stukjes en bestrooi deze met het zout en de peper. Snijd de sjalotten in plakjes. Verhit in een pan de bouillon en voeg het vlees, de laos, de gember, de sereh en de jeruk purut toe en laat het zachtjes 20 minutesn koken totdat het vlees gaar is. Roer dan het limoensap erdoor. Schep de soep in de kommen en serveer de saus erbij. Schep de saus naar smaak bij de soep

Bereiding saus:
Wrijf of maal de lomboks, de knoflook, de nam pla en de palmsuiker fijn tot een galdde massa en meng het limoensap erdoor.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 61 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40102626