zoeken
Recente reacties

1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

2 months ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

4 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Laatst gelezen
- Lado tempoyak - Sambal van durian
- Mu Wan - thaise babi kecap
- Ossenhaas in ketjap-oestersaus
- Ayam Rujak - gekruide gestoofde kip in saus
- Guy Op Sea Eaiw - gestoofde kip in een pittige saus
- Urap - groenten met geraspte kokos
- Tumis Bayam Dan Oyong - kruidige spinazie met komkommer
- Ayam Penyet Kemangi - gebakken gekruide kip met sambal en kemangi
- Kambing Krewedan - pittig gebakken lamsvlees in kecapsaus
- Jukut keliklik - Gestoofd en gekruid kousenbandblad
Ayam Bali 2


Ajam Bali 2
Bahan-bahan:
Ingrediënten:
800 gr. kipfilet,
50 gr. champignons
1/2 rode paprika,
1/2 groen paprika,
1 serehstengel, gekneusd
2 jeruk purut blaadjes
1 eetl kecap manis
1/2 theel suiker
zout naar smaak
300 ml water
2 eetl olie
Haluskan:
boemboe:
3 cm gember (jahe/djahé)
1 theel. kencur
1 cm laos
2 rode lomboks
2 teentjes knoflook,
1/2 theel. ketumbar,
2 sjalotten
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de kip in reepjes, de paprika in reepjes en de champignons in plakjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. voeg dan de paprika toe en bak deze mee voor nog 2 minuten. Dan de kip toevoegen en het water en het geheel 10 minuten zachtjes stoven. Dan de champignons toevoegen en nog 5 minuten stoven. Dan de kecap, de suiker en het zout toevoegen en dit mengen. Serveer
Ingrediënten:
800 gr. kipfilet,
50 gr. champignons
1/2 rode paprika,
1/2 groen paprika,
1 serehstengel, gekneusd
2 jeruk purut blaadjes
1 eetl kecap manis
1/2 theel suiker
zout naar smaak
300 ml water
2 eetl olie
Haluskan:
boemboe:
3 cm gember (jahe/djahé)
1 theel. kencur
1 cm laos
2 rode lomboks
2 teentjes knoflook,
1/2 theel. ketumbar,
2 sjalotten
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de kip in reepjes, de paprika in reepjes en de champignons in plakjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. voeg dan de paprika toe en bak deze mee voor nog 2 minuten. Dan de kip toevoegen en het water en het geheel 10 minuten zachtjes stoven. Dan de champignons toevoegen en nog 5 minuten stoven. Dan de kecap, de suiker en het zout toevoegen en dit mengen. Serveer
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.