zoeken
Recente reacties

1 days ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Laatst gelezen
- Lidah Sapi Cabe Hijau - gestoofde tong met groene pepers
- Sateh bumbu kuning 2 - gele saté
- Nasi Goreng Bahari 1 - Balinese Rode Nasi
- Kong Xin Cai met knoflook - roerbak van kangkung met knoflook
- Tom Juet Gra-Dook Mu - Stoofpotje
- Ayam Masak Kemirie - pittige kip met kemirie
- Mie Aceh Sabang - kruidige bami uit Sabang (Atjeh)
- Babat masak kecap belimbing - gebakken runderpens in een verfrissende zurige saus
- Serundeng - gebakken kokos met pinda's
- Sambal bubuk kering ebbie
Ayam Bakar Rica - gekruide kip


Ayam Bakar Rica
gekruide kip
gekruide kip
Bahan-bahan:
Ingredienten:
1 zware kip
2 limoenen (sap)
zout
2 eetl. olie
Haluskan:
boemboe:
6 sjalotjes
5 teentjes knoflook
3 rode lomboks
16 rawits
7 cm gember (jahe/djahé)
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip doormidden en wrijf dit in met het limoensap en wat zout. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Meng de boemboe met de olie en smeer hiermee de kip in. Laat de kip 45 minuten marineren. Rooster vervolgens de kip in 30-40 minuten gaar en bruin boven een houtkoolvuurtje.
Ingredienten:
1 zware kip
2 limoenen (sap)
zout
2 eetl. olie
Haluskan:
boemboe:
6 sjalotjes
5 teentjes knoflook
3 rode lomboks
16 rawits
7 cm gember (jahe/djahé)
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip doormidden en wrijf dit in met het limoensap en wat zout. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Meng de boemboe met de olie en smeer hiermee de kip in. Laat de kip 45 minuten marineren. Rooster vervolgens de kip in 30-40 minuten gaar en bruin boven een houtkoolvuurtje.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.