Recente reacties

Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Ayam Rujak - gekruide gestoofde kip in saus

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster inactief
 
Ayam Rujak
gekruide gestoofde kip in saus
Bahan-bahan;
ingrediënten:
750 gr. kipfilet
2 sjalotten
4 teentjes knoflook
3 salamblaadjes
4 jerut purutblaadjes
1 serehstengel, gekneusd
4 eetl olie
250 ml kokosmelk
zout naar smaak
1 theel gula jawa (plamsuiker)

Haluskan:
boemboe:
2 sjalotten
4 rode lomboks
4 cm laos
5 cm gember (jahe/djahé)
1 theel trassi
6 kemiri noten

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd het vlees in blokjes en de sjalotten en de knoflook fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de knoflook en de sjalotten voor 2 minuten. Voeg dan de boemboe toe en bak deze 2 minuten mee. Dan de sereh, de salam en de jerut purut toevoegen evenals de kip en bak dit nog 3 minuten.
Vervolgens de kokosmelk, het zout en de palmsuiker toevoegen en het geheel in 25 minuten zachtjes gaar laten sudderen.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 140 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42252666