gekruid en gestoomde kip
Bahan-bahan:
ingrediënten
500 gr kipgehakt
2 sjalloten
3 teentjes knoflook
2 eieren
200 ml dikke kokosmelk (santen asli)
2 eetl olie
bananenbladeren
houten prikkers
Haluskan:
boemboe:
2 cm kunyit (kurkuma)
1 cm laos
1 cm kencur
1 jerut purut blaadje
zout naar smaak
t theel peper
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de sjalotten en de knoflook fijn en meng dit door de boemboe. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan het gehakt toe en bak dit rul. Meng 1 eierdooier door de kokosmelk en voeg dit toe aan het gehakt en laat het zachtjes sudderen totdat de saus is ingedikt.
Kook 1 ei hard en laat dit goed afkoelen. Vorm een pakketje van een stuk bananenblad en schep daat wat van het gehaktmengsel is met een stukje gekookt ei. Voew het dicht en zet de uiteinden vast met de prikker. Stoom vervolgens de pakketjes in 20 minuten gaar.
ingrediënten
500 gr kipgehakt
2 sjalloten
3 teentjes knoflook
2 eieren
200 ml dikke kokosmelk (santen asli)
2 eetl olie
bananenbladeren
houten prikkers
Haluskan:
boemboe:
2 cm kunyit (kurkuma)
1 cm laos
1 cm kencur
1 jerut purut blaadje
zout naar smaak
t theel peper
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de sjalotten en de knoflook fijn en meng dit door de boemboe. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan het gehakt toe en bak dit rul. Meng 1 eierdooier door de kokosmelk en voeg dit toe aan het gehakt en laat het zachtjes sudderen totdat de saus is ingedikt.
Kook 1 ei hard en laat dit goed afkoelen. Vorm een pakketje van een stuk bananenblad en schep daat wat van het gehaktmengsel is met een stukje gekookt ei. Voew het dicht en zet de uiteinden vast met de prikker. Stoom vervolgens de pakketjes in 20 minuten gaar.