Recente reacties

@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Write a comment
Gule Itik 2 - Gestoofde eend

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Gule Itik 2
Gestoofde eend
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 eend (1500 gr)
1 serehstengel, gekneusd
5 eetl olie
5 jeruk perutblaadjes
500 ml water
3 asam kandis
zout naar smaak

Haluskan:
boemboe:
13 kemirinoten
1/2 eetl. witte peper
10 sjalotten
6 teentjes knoflook
7 groene lomboks
7 groene rawits
6 cm gember (jahe/djahé)
6 cm kunyit (kurkuma)
6 cm laos

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de kip in stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe samen met de sereh en de jerk purut voor 3 minuten. Dan de eend toevoegen en het geheel nog 5 minuten bakken. Vervolgens het water toevoegen en dit alles nog 1 uur zachtjes stoven. Dan het zout en de asem kandis toevoegen en nog 5 minuten zachtjes laten sudderen. Serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 124 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41936580