Recente reacties

Shaun 14 days ago Pandan Chiffron Cake 1
Bakken in een chiffon vorm en op de kop laten afkoelen (op pootjes van de vorm). Dan zakt de cake niet in en blijft hij lekker hoog en luchtig. Ik gebruik altijd 1 ei minder en 250gram meel zodat het beslag iets droger wordt.
Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Write a comment
Kare Ayam Rebung - kerrie van kip met bamboe

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Kare Ayam Rebung
kerrie van kip met bamboe
Bahan-bahan:
ingrediënten:
600 gr kipfilet
250 gr rebung (bamboespruiten)
150 ml dikke kokosmelk (santen asli)
2 eetl olie
zout naar smaak
1 theel gula jawa (palmsuiker)
2 salam blad
300 ml water

Haluskan:
boemboe:
2 sjalotten
3 teentjes knoflook
3 rode lomboks
2 theel trasi
1 theel asem
5 cm kunyit (kurkuma)
1 theel ketumbar

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de rebung in stukjes of dunne plakjes en blancheer deze voor 5 minuten en laat deze daarna uitlekken. Kook de kip zachtjes in het water voor 15 minuten en schep de kip uit het water en laat het afkoelen. Kook de bouillon zachtjes in totdat er nog 150 ml over is. Snijd de kip in stukken.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan de salam, het zout, de suiker, de kip en de bouillon toe en laat dit nog zachtjes 10 minuten sudderen. Vervolgens de rebung en de kokosmelk toevoegen en het geheel zachtjes laten sudderen totdat de saus gebonden en ingedikt is.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 174 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41240126