zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Cah Buncis Jamur Tiram - sperziebonen met oesterzwammen in kruidige saus
- Goong Yaam - gekruide garnalensalade
- Pindang Kuning
- Por Pei - eenvoudige loempia's met gehakt
- Gungjung Tteokbokki - rijstcake met groenten en saus
- Toyo't Kalamansi - limoen soja chili dip
- Begedel Cabe - pittige rundvlees croquetten
- Sate Ayam Ubud - kipsate uit Bali
- Sambal Goreng Prentil - Gehaktballetjes en petehbonen in kruidige kokosmelksaus
- Kare Ayam Medan - pittige kip
Kare Ayam Rebung - kerrie van kip met bamboe


Kare Ayam Rebung
kerrie van kip met bamboe
kerrie van kip met bamboe
Bahan-bahan:
ingrediënten:
600 gr kipfilet
250 gr rebung (bamboespruiten)
150 ml dikke kokosmelk (santen asli)
2 eetl olie
zout naar smaak
1 theel gula jawa (palmsuiker)
2 salam blad
300 ml water
Haluskan:
boemboe:
2 sjalotten
3 teentjes knoflook
3 rode lomboks
2 theel trasi
1 theel asem
5 cm kunyit (kurkuma)
1 theel ketumbar
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de rebung in stukjes of dunne plakjes en blancheer deze voor 5 minuten en laat deze daarna uitlekken. Kook de kip zachtjes in het water voor 15 minuten en schep de kip uit het water en laat het afkoelen. Kook de bouillon zachtjes in totdat er nog 150 ml over is. Snijd de kip in stukken.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan de salam, het zout, de suiker, de kip en de bouillon toe en laat dit nog zachtjes 10 minuten sudderen. Vervolgens de rebung en de kokosmelk toevoegen en het geheel zachtjes laten sudderen totdat de saus gebonden en ingedikt is.
ingrediënten:
600 gr kipfilet
250 gr rebung (bamboespruiten)
150 ml dikke kokosmelk (santen asli)
2 eetl olie
zout naar smaak
1 theel gula jawa (palmsuiker)
2 salam blad
300 ml water
Haluskan:
boemboe:
2 sjalotten
3 teentjes knoflook
3 rode lomboks
2 theel trasi
1 theel asem
5 cm kunyit (kurkuma)
1 theel ketumbar
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de rebung in stukjes of dunne plakjes en blancheer deze voor 5 minuten en laat deze daarna uitlekken. Kook de kip zachtjes in het water voor 15 minuten en schep de kip uit het water en laat het afkoelen. Kook de bouillon zachtjes in totdat er nog 150 ml over is. Snijd de kip in stukken.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan de salam, het zout, de suiker, de kip en de bouillon toe en laat dit nog zachtjes 10 minuten sudderen. Vervolgens de rebung en de kokosmelk toevoegen en het geheel zachtjes laten sudderen totdat de saus gebonden en ingedikt is.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.