Recente reacties

Ilona Van den akker 20 hours ago Telur Rawis Bumbu Rebon - gekruide omelet met rebon
Wat is Rebon?

reactie:
Kleine gedroogde garnaaltjes
Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 5 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Write a comment
Ayam Goreng Teri - licht pikante kruidig gebakken kip

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Ayam Goreng Teri
licht pikante kruidig gebakken kip

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr kip
250 ml santen asli (dikke kokosmelk)
3 jeruk purut blaadjes
3 salam blaadjes
4 eetl olie

Haluskan:
boemboe:
3 sjalotten
5 teentjes knoflook
2 theel trasi bakar
2 theel asem
1 1/2 eetl ketumbar
1 theel palmsuiker
zout naar smaak


Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de kip in stukken. Verhit in een wok de santen en voeg de boembe, de salam en de jeruk purut blaadjes aan toe. Dan de kip toevoegen en het geheel 30 minuten zachtjes laten sudderen. Haal de kip uit de wok en laat deze uitlekken. Verhit in een pan de olie en bak de stukken kip rondom bruin.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 231 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42275837