Recente reacties

Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Ayam Panggang Kecap - geroosterde kip in zoetzure ketjapsaus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Ayam Panggang Kecap
geroosterde kip in zoetzure ketjapsaus         

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
2 sjalotten
2 teentjes knoflook
2 eetl olie
2 eetl kecap manis
1 theel palmsuiker
1 eetl limoensap
100 ml water
zout naar smaak
peper naar smaak

Cara membuat:
bereiding
Splijt de kip open en wrijf deze in met peper en zout. Snijd de sjalotten en de knoflook fijn. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de knoflook en de sjalloten voor 2 minuten. Voeg dan de kecap, de palmsuiker, het limoensap en het water toe. Voeg vervolgens de kip toe en stoof de kip zachtjes voor 60 minuten. Eventueel wat water en kecap toevoegen als het te droog wordt. Rooster vervolgens de kip boven een houtskoolvuurtje voor 15 minuten en snijd de kip in stukken. Giet de saus over de kip en serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 147 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42251723