geroosterde kip met saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip (1200 gr)
7 sjalotten
2 witte uien
1 rode lombok
1 serehstengel, gekneusd
150 ml kokosmelk
2 eetl olie
1 theel asem
Haluskan:
boemboe:
4 kemirinoten
1/3 theel ketumbar
6 cm kunyit (kurkuma)
3 cm laos
1 theel palmsuiker (gula jawa)
zout naar smaak
1/2 theel trassi
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de kip doormidden. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan de kokosmelk, de sereh en de kip toe en laat dit 45 minuten zachtjes sudderen.
Haal de kip uit de saus en rooster deze boven een houtkoolvuurtje nog voor 15 minuten. Meng de asem door de saus en serveer deze met de geroosterde kip.