zoeken
Recente reacties

20 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

4 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Laatst gelezen
- Pudding Ambon - Ambonese Pudding
- Unti
- Babi daging sedip kaja riport
- Perkedel Bakar - gehaktbrood
- Lotek Jawa
- Rica Rica Kambing - gestoofd lamvlees in rode saus
- Kari Kambing - lamsvlees in een roomcurry
- Lempah Darat - Stoofpotje van zoete aardappel en pompoen
- Dendeng Manis Kering - Geroosterd of gebakken gedroogd rundvlees
- Sateh ayam betawi - saté van kipgehakt
Be Siap Base Kalas 2 - balinese gekruide kip


Be Siap Base Kalas 2
balinese gekruide kip
Bahan-bahan:
ingrediënten:
600 gr kipfilet
225 gr base kalas (zie recept)
1 sereh stengel, gekneusd
300 ml kippenbouillon (zie recept)
300 ml santen cair (dunne kokosmelk)
1 salam blad
1 theel zout
1 theel peperkorrels, gekneusd
2 eetl oilie
Taburan:
garnering:
2 eetl bawang goreng
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kipfilet in stukjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de base zachtjes voor 3 minuten. Voeg dan de sereh, de salam en de kip toe en bak dit voor 2 minuten. Voeg dan het zout en de pepper toe gevold door de bouillon. Kook dit zachjes voor 1 minuut en voeg dan de santen toe en laat dit zachtjes sudderen totdat de saus is ingedikt.
balinese gekruide kip
Bahan-bahan:
ingrediënten:
600 gr kipfilet
225 gr base kalas (zie recept)
1 sereh stengel, gekneusd
300 ml kippenbouillon (zie recept)
300 ml santen cair (dunne kokosmelk)
1 salam blad
1 theel zout
1 theel peperkorrels, gekneusd
2 eetl oilie
Taburan:
garnering:
2 eetl bawang goreng
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kipfilet in stukjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de base zachtjes voor 3 minuten. Voeg dan de sereh, de salam en de kip toe en bak dit voor 2 minuten. Voeg dan het zout en de pepper toe gevold door de bouillon. Kook dit zachjes voor 1 minuut en voeg dan de santen toe en laat dit zachtjes sudderen totdat de saus is ingedikt.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.