zoeken
Recente reacties

1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

2 months ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

3 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Laatst gelezen
- Rendang 2 - pittig rundvlees in kokosmelk
- Gai Op Gar Thiam - met knoflook gecoate drumsticks
- Rujak ketimoen - Roedjak komkommer
- Kambing Cassia - omelet met lamsvlees
- Heloa sira kadol - kip met kokos
- Babi Bumbu Cin
- Ayam Taliwang - kip in een rode pittige saus
- Sambal Muncang - sambal met kemiri noten uit Sunda
- Abon - gekruid vlees
- Semur Tahu - stoofpotje van tahu
Bala gudeg - rundvlees met nangka


Bala gudeg
rundvlees met nangka
rundvlees met nangka
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 jonge nangka van ca. 350 gr
200 g rundvlees
4 cm laos, gekneusd
1 serehstengel, gekneusd
750 ml dunne kokosmelk (santen cair)
4 salam blaadjes
1 eetl. gula Jawa
250 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak
Haluskan:
boemboe:
5 kemirinootjes
2 theel, ketumbar zaadjes
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
1/2 theel trasi bakar
Cara membuat:
Bereiding:
Rooster eerst de kemiries en de ketumbar zaadjes droog in een koekepan. Vervolgens wrijf of maal alle ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de nangka in stukjes en het vlees in reepjes. Verhit in een wok/wadjan de dunne kokosmelk en stoof hierin het vlees voor 45 minuten. Voeg dan de nangka toe en laat het nog 20 verder stoven. Dan de overige ingrediënten toevoegen en het geheel nog 15 minuten laten sudderen.
ingrediënten:
1 jonge nangka van ca. 350 gr
200 g rundvlees
4 cm laos, gekneusd
1 serehstengel, gekneusd
750 ml dunne kokosmelk (santen cair)
4 salam blaadjes
1 eetl. gula Jawa
250 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak
Haluskan:
boemboe:
5 kemirinootjes
2 theel, ketumbar zaadjes
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
1/2 theel trasi bakar
Cara membuat:
Bereiding:
Rooster eerst de kemiries en de ketumbar zaadjes droog in een koekepan. Vervolgens wrijf of maal alle ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de nangka in stukjes en het vlees in reepjes. Verhit in een wok/wadjan de dunne kokosmelk en stoof hierin het vlees voor 45 minuten. Voeg dan de nangka toe en laat het nog 20 verder stoven. Dan de overige ingrediënten toevoegen en het geheel nog 15 minuten laten sudderen.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.