Recente reacties

Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Write a comment
Dedek - Gesmoorde runderhaas

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Dedek
Gesmoorde runderhaas
Bahan-bahan;
ingrediënten:
500 gr runderhaas
160 gr kokos
5 sjalotten
zout naar smaak
5 eetl olie
4 kerrieblaadjes (salam koja)

Haluskan:
boemboe:
5 sjalotten
3 theel, ketumbar
1 theel, zwarte peper
l/2 theel, anijszaad
3 kruidnagels
4 teentjes knoflook
7 rode lomboks
8 rawits
4 cm gember (jahe/djahé)
4 cm kunyit (kurkuma)

Cara membuat:
Bereiding:
Rooster de kokos droog in een koekepan en wrijf of maal het daarna fijn. Snijd het vlees in kleine lapjes en de sjalotten in dunne plakjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Meng het vlees met het zout en de boemboe en laat dit 15 minuten staan. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de sjalotten voor 3 minuten. Voeg dan het vlees met de boemboe en de kokos en de kerrieblaadjes toe en bak dit nog voor 5 minuten en laat dan het gerecht nog 30 minuten sudderen.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 175 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42085566