droog krokant gebakken vlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundvlees
500 ml water
1 theel asemwater
1 theel gula jawa (palmsuiker)
1 theel zout
2 teentjes knoflook
2 theel ketumbar
olie
Cara membuat:
bereiding:
Kook het vlees met het water in een pan voor 1 uur totdat het mals is geworden. Haal dan het vlees uit de pan en laat het afkoelen. Snijd het vlees vervolgens in blokjes. Plet de blokjes vlees.
Maak een boemboe van het asamwater, de gula jawa, de knoflook, de ketumbar en zout naar smaak. Voeg de boemboe bij de bouillon en leg de blokjes vlees weer terug in de pan. Laat het zachtjes stoven totdat het vlees gaar is en het vocht flink is ingedikt. Schep dan de blokjes uit de pan.
Verhit in een wok/wadjan wat olie en bak hierin de vleesblokjes bruin en knapperig
ingrediënten:
500 gr rundvlees
500 ml water
1 theel asemwater
1 theel gula jawa (palmsuiker)
1 theel zout
2 teentjes knoflook
2 theel ketumbar
olie
Cara membuat:
bereiding:
Kook het vlees met het water in een pan voor 1 uur totdat het mals is geworden. Haal dan het vlees uit de pan en laat het afkoelen. Snijd het vlees vervolgens in blokjes. Plet de blokjes vlees.
Maak een boemboe van het asamwater, de gula jawa, de knoflook, de ketumbar en zout naar smaak. Voeg de boemboe bij de bouillon en leg de blokjes vlees weer terug in de pan. Laat het zachtjes stoven totdat het vlees gaar is en het vocht flink is ingedikt. Schep dan de blokjes uit de pan.
Verhit in een wok/wadjan wat olie en bak hierin de vleesblokjes bruin en knapperig