banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 20 days ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 9 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
Icon Write a comment
Kentang Garu
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Kentang Garu

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr runderlappen
4 aardappels
75 ml olie
500 ml olie om te frituren
4 sjalotten
3 salam blaadjes
4 teentjes knoflook
1 serehstengel, gekneusd
3 rode lomboks
5 cm laos, gekneusd
2 eetl. ketcap manis
1 theel. trassi
1/2 eetl. asem
2 theel. suiker
150 ml water
zout naar smaak

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd het vlees in dobbelsteentjes. Snijd de sjalotten en de knoflook fijn en de lomboks in ringetjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin het vlees lichtbruin. Voeg dan de sjlotten en de knoflook toe en bak deze voor 3 minuten mee. Dan de lomboks, de sereh, de salam, de laos, de trassi, het zout en de suiker toevoegen en dit voor 2 minuten meebakken. Dan de kecap en de asem toevoegen met het water. Het geheel 45 minuten laten sudderen. Snijd de aardappelen in kleine dobbelsteentjes. Verhit de olie in een koekepan en bak de aardappel goudbruin. Laat deze uitlekken en voeg deze dan bij het gare vlees toe. Voor het serveren de salam, de laos en de sereh verwijderen.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 257 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39622737