zoeken
Recente reacties

1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

2 months ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

3 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Laatst gelezen
- Botok Kangkung Ikan Gabus Asin - gestoomde kangkung met gezouten vis
- Sambal bieslook
- Pa Lo Khai - kaneelsoep met ei (2pp)
- Tahu gunting - tahu met pindasaus
- Lapis daging Surabaya - Rundvlees gestoofd in kecapsaus
- Kerak Telor - Betawi - gebakken gevulde omelet met kleefrijst
- Udang pepes - Gestoomde garnalen in bananenblad
- Linubihang Munggo -soep van mung boontjes
- Sayur Pokcoy Bakso Ikan - pokcoy met visballetjes in bouillon
- Gaeng Karee Gai - gele kip kerrie
Pindang sapi - Friszure runderstoof


Pindang sapi
Friszure runderstoof
Friszure runderstoof
Bahan-bahan:
ingrediënten:
600 g rundvlees
1 bosje melinjo blad
225 ml dikke kokosmelk (santen asli)
3 salam blaadjes
zout
Haluskan:
boemboe:
5 kemirinootjes
1 theel, ketumbar
1/2 theel, jinten
1 kluwekpit
6 sjalotjes,
5 teentjes knoflook
3,5 cm laos
1 theel, asem
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukjes en pluk de blaadjes van de takjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit een wok/wadjan en meng in de wok/wadjan de kokosmelk met de boemboe, de melinjoblaadjes, de salamblaadjes en het vlees. Eventueel zout naar smaak toevoegen en geheel in 1,5 uur gaar stoven. Zonodig wat water toevoegen.
ingrediënten:
600 g rundvlees
1 bosje melinjo blad
225 ml dikke kokosmelk (santen asli)
3 salam blaadjes
zout
Haluskan:
boemboe:
5 kemirinootjes
1 theel, ketumbar
1/2 theel, jinten
1 kluwekpit
6 sjalotjes,
5 teentjes knoflook
3,5 cm laos
1 theel, asem
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukjes en pluk de blaadjes van de takjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit een wok/wadjan en meng in de wok/wadjan de kokosmelk met de boemboe, de melinjoblaadjes, de salamblaadjes en het vlees. Eventueel zout naar smaak toevoegen en geheel in 1,5 uur gaar stoven. Zonodig wat water toevoegen.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.