zoeken
Recente reacties

1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

2 months ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

3 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Laatst gelezen
- Cok genem - rundvlees met kruidige kokosmelksaus
- Rendang Ayam Kentang - in kokosmelk gestoofde kip met krieltjes
- Nanas Masak Rempah - in gekruide kokosmelk gestoofde ananas
- Gulai Udang - in kokosmelk gestoofde kruidige garnalen
- Nong Kai Tod - gebakken drumsticks
- Udang Taoco - roerbak van garnalen met petai bonen en taoco
- Hoy Mang Pu Lourk - mosselen
- Wajik - cake van kleefrijst met gula jawa
- Tumis Kapri Ayam Jamur - roerbak van peultjes met kip
- Telor reboeng - roerei met bamboe
Opor Tahu Telor Daging - gestoofd varkensvlees met tahu in saus


Opor Tahu Telor Daging
gestoofd varkensvlees met tahu in saus
Bahan-bahan;
ingrediënten:
300 gr varkensvlees
250 gr tahu/tofu
7 sjalotten
zout naar smaak
1 theel peper
1 salam blad
2 eieren
250 ml kokosmelk
olie
water
Haluskan:
boemboe:
2 teentjes knoflook
1 theel trassi
10 kemiri noten
1/2 theel nootmuskaat
1/2 theel jinten
Cara membuat:
bereiding;
Plet het vlees en snijd dit in grove stukken. Snijd de tahu in dobbelsteentjes. Verhit het water in een pan en kook de eieren hard. Laat deze afkoelen en halveer deze. Snijd de sjalotten fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok de olie en bak de tahu goudbruin en laat deze daarna uitlekken.
Verhit 3 eetl olie in een wok/wadjan en fruit hierin de sjalotten en de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak dit nog 2 minuten. Vervolgens de salam, het zout, de peper en de kokosmelk toevoegen en het geheel nog 20 minuten zachtjes laten sudderen. Dan de eieren en de tahu toevoegen en nog 3-5 minuten laten sudderen.
gestoofd varkensvlees met tahu in saus
Bahan-bahan;
ingrediënten:
300 gr varkensvlees
250 gr tahu/tofu
7 sjalotten
zout naar smaak
1 theel peper
1 salam blad
2 eieren
250 ml kokosmelk
olie
water
Haluskan:
boemboe:
2 teentjes knoflook
1 theel trassi
10 kemiri noten
1/2 theel nootmuskaat
1/2 theel jinten
Cara membuat:
bereiding;
Plet het vlees en snijd dit in grove stukken. Snijd de tahu in dobbelsteentjes. Verhit het water in een pan en kook de eieren hard. Laat deze afkoelen en halveer deze. Snijd de sjalotten fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok de olie en bak de tahu goudbruin en laat deze daarna uitlekken.
Verhit 3 eetl olie in een wok/wadjan en fruit hierin de sjalotten en de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak dit nog 2 minuten. Vervolgens de salam, het zout, de peper en de kokosmelk toevoegen en het geheel nog 20 minuten zachtjes laten sudderen. Dan de eieren en de tahu toevoegen en nog 3-5 minuten laten sudderen.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.