zoeken
Recente reacties

1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

2 months ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

3 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Laatst gelezen
- Kare Daging - currie van rundvlees
- Opor Daging - gestoofd rundvlees
- Terung Santan Cabai Hijau - gestoofde aubergine met kwarteleitjes
- Gado Gado - Gemengde groenten met pindasaus
- Siomay - gestoomde gehakt/gernalen balletjes
- Ossenhaas in ketjap-oestersaus
- Kare Daging - gestoofd rundvlees
- Terik daging - gestoofd rundvlees in kokosmelk
- Cuk Manis - gestoofd gekruid rundvlees met aardappelen
- Jangan sambang - Vis in zure saus
Apem Pisang - bananencakjes


Apem Pisang
bananencakjes
bananencakjes
Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr. rijstmeel
2 eetl maismeel
half zakje gist
100 gr. suiker
mespunt zout
100 gr. cassave (singkong) fijngemaakt
100 gr. geprakte banaan
250 ml dikke kokosmelk (santen cair)
1 theel baking soda
20 cakevormpjes
Cara membuat:
bereiding:
Meng het rijstmeel met het maismeel en voeg daar het gist, de suiker en het zout aan toe en meng alles goed dooreilkaar. Voeg dan de geprakte banaan en de cassave toe en meng alles goed. Beetje bij beetje de kokosmelk toevoegen onder voortdurend roeren totdat een glad beslag is gevormd. Een uur laten rijzen. Voeg dan de soda toe en meng alles door elkaar. Het beslag in de cakevormtjes gieten en in 15 minuten gaar stomen.
ingrediënten:
200 gr. rijstmeel
2 eetl maismeel
half zakje gist
100 gr. suiker
mespunt zout
100 gr. cassave (singkong) fijngemaakt
100 gr. geprakte banaan
250 ml dikke kokosmelk (santen cair)
1 theel baking soda
20 cakevormpjes
Cara membuat:
bereiding:
Meng het rijstmeel met het maismeel en voeg daar het gist, de suiker en het zout aan toe en meng alles goed dooreilkaar. Voeg dan de geprakte banaan en de cassave toe en meng alles goed. Beetje bij beetje de kokosmelk toevoegen onder voortdurend roeren totdat een glad beslag is gevormd. Een uur laten rijzen. Voeg dan de soda toe en meng alles door elkaar. Het beslag in de cakevormtjes gieten en in 15 minuten gaar stomen.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.