Recente reacties

Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Write a comment
Sambal Goreng Krecek - Sambal goreng van krecek

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Sambal Goreng Krecek
Sambal goreng van krecek
Bahan-bahan:
ingrediënten:
100 gr kacang tolo (anders oogbonen)
14 rode rawits
6 cm laos, gekneusd
3 eetl. olie
3 salamblad
500 ml dikke kokosmelk (santen asli)
1 theel suiker
zout naar smaak
300 gr runderhuid kroepoek (krecek)
3 rode lomboks

Haluskan:
boemboe:
6 sjalotjes
4 teentjes knoflook
5 rode lomboks
1/2 theel trassi bakar

Cara membuat:
Bereiding:
Kook de bonen halfgaar in water (duurt ongeveer 15 minuten). Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de lomboks fijn. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan de salam, de laos en de rawits toe en bak het geheel nog 2 minuten verder. Dan het zout, de suiker en de kokosmelk toevoegen gevolgd door de lomboks, de bonen en de kroepoek en laat het geheel nog 15 minuten sudderen totdat de saus is ingedikt.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 209 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42100635