zoeken
Recente reacties

22 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

4 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Laatst gelezen
- Sate Menado - sate van varkensvlees uit Menado
- Sateh pusut siap - saté van kipgehakt
- Base wangenan - Balinese basis boemboe
- Sate kikil bumbu kacang pedas - sate kikil in pittige pindasaus
- Sate babi sempurna - geroosterd varkensvlees
- Sate Klopo Surabaya - sate van rundvlees gekruid met kokos
- Sangsang - Gekruid varkensvlees
- Satee Kai - saté van kip
- Sambal Goreng Betawi Asem Manis 2
- Sambal Goreng Betawi - gebakken stukjes vlees in een zoetzure saus
Sambal Goreng Krecek - Sambal goreng van krecek


Sambal Goreng Krecek
Sambal goreng van krecek
Sambal goreng van krecek
Bahan-bahan:
ingrediënten:
100 gr kacang tolo (anders oogbonen)
14 rode rawits
6 cm laos, gekneusd
3 eetl. olie
3 salamblad
500 ml dikke kokosmelk (santen asli)
1 theel suiker
zout naar smaak
300 gr runderhuid kroepoek (krecek)
3 rode lomboks
Haluskan:
boemboe:
6 sjalotjes
4 teentjes knoflook
5 rode lomboks
1/2 theel trassi bakar
Cara membuat:
Bereiding:
Kook de bonen halfgaar in water (duurt ongeveer 15 minuten). Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de lomboks fijn. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan de salam, de laos en de rawits toe en bak het geheel nog 2 minuten verder. Dan het zout, de suiker en de kokosmelk toevoegen gevolgd door de lomboks, de bonen en de kroepoek en laat het geheel nog 15 minuten sudderen totdat de saus is ingedikt.
ingrediënten:
100 gr kacang tolo (anders oogbonen)
14 rode rawits
6 cm laos, gekneusd
3 eetl. olie
3 salamblad
500 ml dikke kokosmelk (santen asli)
1 theel suiker
zout naar smaak
300 gr runderhuid kroepoek (krecek)
3 rode lomboks
Haluskan:
boemboe:
6 sjalotjes
4 teentjes knoflook
5 rode lomboks
1/2 theel trassi bakar
Cara membuat:
Bereiding:
Kook de bonen halfgaar in water (duurt ongeveer 15 minuten). Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de lomboks fijn. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan de salam, de laos en de rawits toe en bak het geheel nog 2 minuten verder. Dan het zout, de suiker en de kokosmelk toevoegen gevolgd door de lomboks, de bonen en de kroepoek en laat het geheel nog 15 minuten sudderen totdat de saus is ingedikt.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.