banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 29 days ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 2 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 11 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Icon Write a comment
Sepat Banang - gebakken vis uit Sumbawa
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Sepat Banang
gebakken vis uit Sumbawa

Bahan-bahan:
ingrediënten:
4 red snapper
1 limoen (sap)
8 tijger garnalen
5/6 kemiri noten
3 sjalotten
1 rode lombok
3 rode rawits
125 ml kippenbouillon
1 aubergine (dun)
2 tomaten
1/2 theel zout / naar smaak
1 theel peper
olie

Taburan:
garnering:
20 basilicumblaadjes

Cara membuat:
bereiding:
Meng het zout en het limoensap en marineer hiermee de vis en de garnalen voor tenminste 2 uur. Rooster de aubergine boven een houtkoolvuurtje en haal daarna het vel er af. Snijd de aubergine in kleine stukjes evenals de tomaten. Hak de basilicumblaadjes fijn.
Wrijf of maal de kemiri, de sjalotten, de lombok en de rawits fijn tot een pasta. Wentel de garnalen en de vis door de pasta. Meng door de overgebleven pasta de aubergine, de tomaten, het zout, de peper en de bouillon. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de vis en de garnalen gaar in 8 minuten. Verhit in een wok/wadjan het aubergine mengsel en schep dit over de vis en garneer het met de basilicumblaadjes.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 149 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39796829