zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Onde-onde
- Ayam Tururuga - in kokosmelk gestoofde pittige kip uit Noord Sulawesi
- Pepesan Ikan Kembung - pepesan van makreel
- Sayur jamur kuah asam - zure groenten-champignon soep
- Ayam Gagape - gekruide gestoofde kip
- Kare Ayam Rebung - kerrie van kip met bamboe
- Ayam Masak Bawang Merah - gebakken kip met sjalotjes
- Ayam Adas - kip met een lichte anijssmaak
- Ikan Basa Masak Bali - Basa visfilet in een balinse saus
- Moo Brio Wan - varkensvlees in een zoetzure saus
Sateh Ruan


Sateh Ruan
vis saté
vis saté
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr visfilets
2 eieren
200 ml uitgeperste kokos (santen kepala, zie forum/nieuws)
zout naar smaak
bananenblad
satéstokjes
3 eetl olie
Haluskan:
boemboe:
6 sjalotjes
4 teentjes knoflook
2 eetl olie
2 theel ketumbar
4 cm kunyit (kurkuma)
1 serehstengel
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de sjalotten en de knoflook eerst in dunne plakjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten en de knoflook goudbruin. Wrijf of maal daarna alle ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Klop de ieren los en hak of snijd de vis fijn. Meng vervolgens de boemboe met het zout, de vis, de eieren en de kokos.
Schep op een stuk bananenblad van 10x15cm een eetl van het mengsel en vouw het blad aan een kant dicht. Steek satéstokjes via de open kant in het mengsel. Herhaal dit totdat al het mengsel gebruikt is en rooster de pakketjes/saté's in 3 minuten boven een houtkoolvuurtje langzaam gaar.
ingrediënten:
500 gr visfilets
2 eieren
200 ml uitgeperste kokos (santen kepala, zie forum/nieuws)
zout naar smaak
bananenblad
satéstokjes
3 eetl olie
Haluskan:
boemboe:
6 sjalotjes
4 teentjes knoflook
2 eetl olie
2 theel ketumbar
4 cm kunyit (kurkuma)
1 serehstengel
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de sjalotten en de knoflook eerst in dunne plakjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten en de knoflook goudbruin. Wrijf of maal daarna alle ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Klop de ieren los en hak of snijd de vis fijn. Meng vervolgens de boemboe met het zout, de vis, de eieren en de kokos.
Schep op een stuk bananenblad van 10x15cm een eetl van het mengsel en vouw het blad aan een kant dicht. Steek satéstokjes via de open kant in het mengsel. Herhaal dit totdat al het mengsel gebruikt is en rooster de pakketjes/saté's in 3 minuten boven een houtkoolvuurtje langzaam gaar.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.