Inktvis met pittige kokosmelksaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr inktvis
5 citroenen (sap)
1 theel witte peper
zout naar smaak
3 eetl olie
6 jeruk purut blaadjes
500 ml dikke kokosmelk (santen asli)
1 takje citroenbasilicum
suiker naar smaak
Haluskan;
boemboe:
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
5 rode lomboks
8 rawits
5 cm gember (jahe/djahé)
4 cm kunyit (kurkuma)
2 theel asem
5 kemirinootjes
2 theel trassi
Cara membuat:
Bereiding:
Maak eerst de inktvis schoon en snijd het dan in stukjes. Maak een marinade van het citroensap, het zout en de peper en marineer hiermee de inktvis. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Vervolgens de jerut purut blaadjes en de inktvis toevoegen en dit kort bakken. Dan de kokosmelk, de suiker en de basilicumblaadjes toevoegen en het geheel nog 3 minuten laten stoven totdat de inktvis gaar is.
ingrediënten:
500 gr inktvis
5 citroenen (sap)
1 theel witte peper
zout naar smaak
3 eetl olie
6 jeruk purut blaadjes
500 ml dikke kokosmelk (santen asli)
1 takje citroenbasilicum
suiker naar smaak
Haluskan;
boemboe:
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
5 rode lomboks
8 rawits
5 cm gember (jahe/djahé)
4 cm kunyit (kurkuma)
2 theel asem
5 kemirinootjes
2 theel trassi
Cara membuat:
Bereiding:
Maak eerst de inktvis schoon en snijd het dan in stukjes. Maak een marinade van het citroensap, het zout en de peper en marineer hiermee de inktvis. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Vervolgens de jerut purut blaadjes en de inktvis toevoegen en dit kort bakken. Dan de kokosmelk, de suiker en de basilicumblaadjes toevoegen en het geheel nog 3 minuten laten stoven totdat de inktvis gaar is.