banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
Jcm Avatar
Rene 3 months ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 6 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 7 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Icon Write a comment
Kenus Pelalah - Inktvis met pittige kokosmelksaus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Kenus Pelalah
Inktvis met pittige kokosmelksaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr inktvis
5 citroenen (sap)
1 theel witte peper
zout naar smaak
3 eetl olie
6 jeruk purut blaadjes
500 ml dikke kokosmelk (santen asli)
1 takje citroenbasilicum
suiker naar smaak

Haluskan;
boemboe:
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
5 rode lomboks
8 rawits
5 cm gember (jahe/djahé)
4 cm kunyit (kurkuma)
2 theel asem
5 kemirinootjes
2 theel trassi

Cara membuat:
Bereiding:
Maak eerst de inktvis schoon en snijd het dan in stukjes. Maak een marinade van het citroensap, het zout en de peper en marineer hiermee de inktvis. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Vervolgens de jerut purut blaadjes en de inktvis toevoegen en dit kort bakken. Dan de kokosmelk, de suiker en de basilicumblaadjes toevoegen en het geheel nog 3 minuten laten stoven totdat de inktvis gaar is.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 120 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40420255