gestoofd lamsvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr lamsvlees
2 rode uien
3 teentjes knoflook
3 rode lomboks
200 ml kokosmelk
1/2 theel asem
zout naar smaak
suiker naar smaak
1/2 theel peper
2 el olie
Haluskan:
boemboe:
2 cm laos
1 theel ketumbar
1/2 theel jinten
2 cm gember (jahe/djahé)
1 theel anijs
mespunt foelie
1/2 theel kaneel
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd het vlees in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Ontpit de lomboks en snijd dit met de uien fijn. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten samen met de uien, de lomboks en de asem. Voeg dan het vlees toe en bak dit nog 2 minuten. Vervolgens de kokosmelk, het zout, de peper en de suiker toevoegen en dit zachtjes laten stoven totdat het vlees gaar is.
ingrediënten:
500 gr lamsvlees
2 rode uien
3 teentjes knoflook
3 rode lomboks
200 ml kokosmelk
1/2 theel asem
zout naar smaak
suiker naar smaak
1/2 theel peper
2 el olie
Haluskan:
boemboe:
2 cm laos
1 theel ketumbar
1/2 theel jinten
2 cm gember (jahe/djahé)
1 theel anijs
mespunt foelie
1/2 theel kaneel
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd het vlees in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Ontpit de lomboks en snijd dit met de uien fijn. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten samen met de uien, de lomboks en de asem. Voeg dan het vlees toe en bak dit nog 2 minuten. Vervolgens de kokosmelk, het zout, de peper en de suiker toevoegen en dit zachtjes laten stoven totdat het vlees gaar is.