zoeken
Recente reacties



Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.



Laatst gelezen
- Pudding Ambon - Ambonese Pudding
- Unti
- Babi daging sedip kaja riport
- Perkedel Bakar - gehaktbrood
- Lotek Jawa
- Rica Rica Kambing - gestoofd lamvlees in rode saus
- Kari Kambing - lamsvlees in een roomcurry
- Lempah Darat - Stoofpotje van zoete aardappel en pompoen
- Dendeng Manis Kering - Geroosterd of gebakken gedroogd rundvlees
- Sateh ayam betawi - saté van kipgehakt
Piendang Kecap Kambing - gestoofd gekruid lamsvlees


Piendang Kecap Kambing
gestoofd gekruid lamsvlees
Bahan-bahan;
ingrediënten:
500 gr lamsvlees / schapenvlees
250 ml water
3 sjalotten
2 teentjes knoflook
2 eetl kecap manis
2 eetl olie
Haluskan:
boemboe:
1/2 theel trasi
3 cm laos
3 cm gember (jahe/djahe)
1 theel asem
3 cm sereh
2 rode lomboks
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukken. Snijd de sjalotten en de knoflook fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een pan het water en voeg het vlees toe en laat dit zachtjes voor 30 minuten sudderen. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten, de knoflook en de boemboe voor 3 minuten. Voeg dit met de kecap toe aan het vlees en laat dit nog 45 minuten zachtjes sudderen.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Be the first to comment.