zoeken
Recente reacties

20 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

4 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Laatst gelezen
- Zoute Eiersaus
- frikadel special
- Sambal Ikan Teri
- Kung Sai - Pikante garnalen
- Sambal Cabe Ijo Padang - groene sambal uit Padang
- Pangek daging asem pedas - Gestoofd rundvlees
- Ayam Piendang Serani
- Masman - rundvlees met pinda's in kokosmelk
- Penyon sampi 2 -Gestoofd rundvlees met jonge nangka
- Tarbot met bosuitjes en gember
Acar Bawang - atjar van uien


Acar Bawang
atjar van uien
atjar van uien
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr sjalotten of kleine uitjes
5 gesnipperde teentjes knoflook
1 eetlepel olie
500 ml azijn
zout
Haluskan:
boemboe:
2 eetl gesnipperde uien
3 kemirienoten, droog gebakken
2 cm kunyit
2 cm gember (jahe/djahé)
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de sjalotten doormidden en bestrooi ze met zout. Laat 2 uur staan in een zeef om uit te lekken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Fruit de boemboe in de olie voor 2 minuten en voeg dan de azijn toe. Laat dit even koken en dan laten afkoelen. Giet het mengsel over de drooggemaakte sjalotten in een pot.
ingrediënten:
500 gr sjalotten of kleine uitjes
5 gesnipperde teentjes knoflook
1 eetlepel olie
500 ml azijn
zout
Haluskan:
boemboe:
2 eetl gesnipperde uien
3 kemirienoten, droog gebakken
2 cm kunyit
2 cm gember (jahe/djahé)
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de sjalotten doormidden en bestrooi ze met zout. Laat 2 uur staan in een zeef om uit te lekken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Fruit de boemboe in de olie voor 2 minuten en voeg dan de azijn toe. Laat dit even koken en dan laten afkoelen. Giet het mengsel over de drooggemaakte sjalotten in een pot.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.