zoeken
Recente reacties

8 hours ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

23 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Laatst gelezen
- Orek Tempe Lokio - gebakken tempe met groenten
- Sayur Godog Ebi Pedas - gestoofde groenten in kruidige pittige saus
- Gobe Betawi - gestoofd rundvlees
- Dodol Garut - kleefrijst nagerecht
- Tom Yum Gong - pittig-zure soep met garnalen
- Koatum Gai - kippensoep met rijst
- Gohu Ikan (Maluku) - ceviche van tonijn
- Bundu Daging - gestoofd rundvlees
- Thaise mosselen
- Pa Lo Khai - kaneelsoep met ei (2pp)
Udang sapudi - garnalenballetjes


Udang sapudi
garnalenballetjes
garnalenballetjes
Bahan-bahan:
ingrediënten:
225 gr gepelde garnalen
3 gekookte aardappelen
225 ml fijne prei
1 geklutst ei
2 eetl kokosmelk
zout naar smaak
peper naar smaak
1/2 theel jahe/djahe
nootmuskaat naar smaak
olie
paneermeel
225 ml kippenbouillon (zie recept)
Cara membuat:
Bereiding:
Prak de aardappelen fijn. Hak de garnalen fijn en meng dit met de aardappelen. Voeg hier aan toe, de prei, het ei, de jahe, het zout, de peper, de nootmuskaat en de kokosmelk en meng dit tot afgronde ballen. Haal de ballen door de paneermeel. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de ballen goudbruin en gaar. Schep uit de pan en voeg de bouillon toe. laat de bouillon inkoken en voeg dan de ballen weer toe en stoof deze nog een paar minuten verder.
ingrediënten:
225 gr gepelde garnalen
3 gekookte aardappelen
225 ml fijne prei
1 geklutst ei
2 eetl kokosmelk
zout naar smaak
peper naar smaak
1/2 theel jahe/djahe
nootmuskaat naar smaak
olie
paneermeel
225 ml kippenbouillon (zie recept)
Cara membuat:
Bereiding:
Prak de aardappelen fijn. Hak de garnalen fijn en meng dit met de aardappelen. Voeg hier aan toe, de prei, het ei, de jahe, het zout, de peper, de nootmuskaat en de kokosmelk en meng dit tot afgronde ballen. Haal de ballen door de paneermeel. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de ballen goudbruin en gaar. Schep uit de pan en voeg de bouillon toe. laat de bouillon inkoken en voeg dan de ballen weer toe en stoof deze nog een paar minuten verder.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.