Recente reacties

Ron 8 hours ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Udang sapudi - garnalenballetjes

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Udang sapudi
garnalenballetjes
Bahan-bahan:
ingrediënten:
225 gr gepelde garnalen
3 gekookte aardappelen
225 ml fijne prei
1 geklutst ei
2 eetl kokosmelk
zout naar smaak
peper naar smaak
1/2 theel jahe/djahe
nootmuskaat naar smaak
olie
paneermeel
225 ml kippenbouillon (zie recept)

Cara membuat:
Bereiding:
Prak de aardappelen fijn. Hak de garnalen fijn en meng dit met de aardappelen. Voeg hier aan toe, de prei, het ei, de jahe, het zout, de peper, de nootmuskaat en de kokosmelk en meng dit tot afgronde ballen. Haal de ballen door de paneermeel. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de ballen goudbruin en gaar. Schep uit de pan en voeg de bouillon toe. laat de bouillon inkoken en voeg dan de ballen weer toe en stoof deze nog een paar minuten verder.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 277 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42110200