zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Sambal Cocol - pittig maar zoete saus voor pangsit
- Sambal Ikan Teri
- Nasi goreng jawa - gebakken rijst uit Java met kool en kip
- Sup kerang - mosselsoep (oost Java)
- Acara Sayur Manado - gestoofde gemengde groenten
- Sponscake - luchtige cake
- Lalap Indonesia
- Pencok ayam - gegrilleerde kip in kokosmelk
- Roti Maryam - brood uit Surabaya
- Dak Baechu Guk 닭배추국 - soep met kip en kool
Begedel Cabe - pittige rundvlees croquetten


Begedel Cabe
pittige rundvlees croquetten
Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr rundergehakt
2 eieren
2 teentjes knoflook
1 lenteui
1 eet peterselie, gehakt
1/2 cm jahe
1/2 serehstengel
1 theel ketumbar
1 theel zout
12 rode lomboks
paneermeel
olie
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de knoflook en de lenteui fijn. Wrijf of maal de ketumbar, de jahe en de sereh fijn tot een pasta. Splits de eieren. Snijd de lomboks in de lengte en ontpit deze.
Meng het gehakt met de eierdooiers, de knoflook, de peterselie, de sereh, de jahe, de ketumbar en het zout. Vorm hiervan 12 porties. Kneed om elke lombok een gehakt portie. Klop het eiwit op en wentel hierdoor de porties en dan door het paneermeel.
Verhit in een wok/wadjan de olie en frituur de begadel goudbruin en gaar. Schep het daarna uit de wok/wadjan en laat het uitlekken op keukenpapier.
pittige rundvlees croquetten
Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr rundergehakt
2 eieren
2 teentjes knoflook
1 lenteui
1 eet peterselie, gehakt
1/2 cm jahe
1/2 serehstengel
1 theel ketumbar
1 theel zout
12 rode lomboks
paneermeel
olie
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de knoflook en de lenteui fijn. Wrijf of maal de ketumbar, de jahe en de sereh fijn tot een pasta. Splits de eieren. Snijd de lomboks in de lengte en ontpit deze.
Meng het gehakt met de eierdooiers, de knoflook, de peterselie, de sereh, de jahe, de ketumbar en het zout. Vorm hiervan 12 porties. Kneed om elke lombok een gehakt portie. Klop het eiwit op en wentel hierdoor de porties en dan door het paneermeel.
Verhit in een wok/wadjan de olie en frituur de begadel goudbruin en gaar. Schep het daarna uit de wok/wadjan en laat het uitlekken op keukenpapier.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.