zoeken
Recente reacties

1 days ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Laatst gelezen
- Ayam Bakar Rica - gekruide kip
- Gaeng Liang Fug Thong - soep met pompoen met kokos
- Telur Karuang - vis eitjes pap
- Nam Chim Kai - zoetzure chilisaus
- Ukut urab - gemengde groenten met geraspte kokos
- Soto Daging - kruidige rundvleessoep
- Be Siap Guling - geroosterde gele kip
- Rendang Ginjal - rendang van niertjes
- Khor Gai Tod - Kipnuggets
- Ayam Goreng Pasir Kaliki - gekruide gebakken gestoofde kip
Sambal Pelecing


Sambal Pelecing
Bahan-bahan:
ingrediënten:
4 rode lomboks
9 rawits
4 sjalotten
2 teentje knoflook
1 vleestomaat
1 theel trassi bakar
1/2 theel zout
1/2 theel geraspte gula jawa (palmsuiker)
2 eetl olie
2 citroenen (sap)
water
Cara membuat:
bereiding:
Blancheer de sjalotten, de knoflook en de tomaat in het water voor een paar minuten. Wrijf of maal daarna de lomboks, de rawits, de knoflook, de trassi, het zout, de suiker en de tomaat tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Meng dan het citroensap erdoor.
ingrediënten:
4 rode lomboks
9 rawits
4 sjalotten
2 teentje knoflook
1 vleestomaat
1 theel trassi bakar
1/2 theel zout
1/2 theel geraspte gula jawa (palmsuiker)
2 eetl olie
2 citroenen (sap)
water
Cara membuat:
bereiding:
Blancheer de sjalotten, de knoflook en de tomaat in het water voor een paar minuten. Wrijf of maal daarna de lomboks, de rawits, de knoflook, de trassi, het zout, de suiker en de tomaat tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Meng dan het citroensap erdoor.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.