zoeken
Recente reacties

1 days ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Laatst gelezen
- Manisan mangga pedis - stukjes mango
- Lin Ngau Chow Ngau Yook - gebakken rundvlees met lotus
- Tumis Tauge Lombok
- Krengsengan Daging Sapi - rundvlees in een petis saus
- Tumis Jamur Merang Cabe Ijo - gebakken champignons met groene pepers
- Semur Daging Dengan Kentang 2
- Nasi Gurih Kraton - Gestoomde rijst met santen
- Tempe Penyet - Gebakken tempé met pittige tomaten salsa
- Ikan Pari Asam Pedas - gestoofde vis in een pittige lichtzurige saus
- Sichuan Wontons Chiliolie - 红油抄手 - wontons gevuld met vlees in chiliolie
Sambal petis udang 2 - sambal met petis


Sambal petis udang 2
sambal met petis
sambal met petis
Bahan-bahan:
ingrediënten:
6 sjalotten
16 rawits
1 eetl. petis udang
2 eetl. kecap manis
3 eetl. water
1 limoen (sap)
zout naar smaak
olie
Cara membuat:
Bereiding:
Kook eerst de rawits in water voor 4 minuten en laat deze daarna uitlekken. Snijd de sjalotten in zeer dunne plakjes. Verhit in een wok/wadjan olie en bak de sjalotten goudbruin. Wrijf of maal de rawits met de petis fijn tot een pasta. Meng deze pasta met de ketjap, het limoensap, het water, het zout en de sjalotten.
ingrediënten:
6 sjalotten
16 rawits
1 eetl. petis udang
2 eetl. kecap manis
3 eetl. water
1 limoen (sap)
zout naar smaak
olie
Cara membuat:
Bereiding:
Kook eerst de rawits in water voor 4 minuten en laat deze daarna uitlekken. Snijd de sjalotten in zeer dunne plakjes. Verhit in een wok/wadjan olie en bak de sjalotten goudbruin. Wrijf of maal de rawits met de petis fijn tot een pasta. Meng deze pasta met de ketjap, het limoensap, het water, het zout en de sjalotten.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.