banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

KokkieBlanda 4 hours ago Rendang Ayam - rendang van kip
@Jaapno, the released oil fries the chicken. No extra frying needed
I thought you had to fry the meat after the liquid has evaporated and the oil left.
Jaap
Peter PvW 16 days ago Nasi Betawi
Ik vind geen recept voor het maken van seroendeng
Carla 26 days ago Frikadel Jagung - maiskoekjes
Gebakken in Kokosolie en een piepklein beetje trassi erin gedaan. Echt super lekker... ( wel snel op... ?)
Hartelijk dank voor het inschrijven in uw site.
Nick 2 months ago
Oh yeah, dit was echt lekker! een paar kleine aanpassingen van mijn kant: pindakaas in plaats van zelf pinda's fijnmalen, aubergines in stukjes gesneden.
Connie 3 months ago
Wij hebben dit gemaakt met kip en tomatenpuree bij gebrek aan een tomaat. Het resultaat was in elk geval heerlijk!
@Sandradeze is echt zonder kokosmelk, eventueel kan je er ook nog wat tonijn bij doen.
Ik wil dit gaan maken, ook omdat papaybladeren erg gezond zijn. Maar ik vind het vreemd dat er geen santen in zit. Is men vergeten dit erbij te schrijven of moet het echt niet? Kan het wel?
Write a comment

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Ayam Cincane
gestoofd en geroosterde kip
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip (1000 gr)
1 limoen (sap)
4 sjalotten
2 theel, asem
3 eetl. water
3 eetl. olie
1 eetl. ketjap manis
500 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak

Haluskan:
boemboe:
8 gedroogde chilipepers of 10 gedroogde lomboks
10 kemirinoten
1 theel, trasi bakar

Cara membuat:
Bereiding:
Week eerst de pepers voor 60 minuten in lauw water. Laat dit uitlekken en wrijf of maal daarna de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Meng de asem met het water. Snijd de kip doormidden maar laat de stukken aan elkaar zitten. Wrijf de kip in met het limoensap. Snijd de sjalotten in plakjes.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten zachtjes voor 2 minuten. Voeg dan de boemboe toe en bak dit nog 3 minuten mee. Dan de ketjap, het zout, de kokosmelk en het asemwater toevoegen en als dit kookt de kip toevoegen en dit zachtjes 40 minuten laten sudderen.
Rooster vervolgens de kip boven een houtkoolvuurtje goudbruin en besprenkel of kwat de kip tijdens het roosteren regelmatig in met de saus. Snijd de kip daarna in stukken en serveer deze met de saus.
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 62 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36229870