zoeken
Recente reacties

1 days ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Laatst gelezen
- Manisan mangga pedis - stukjes mango
- Lin Ngau Chow Ngau Yook - gebakken rundvlees met lotus
- Tumis Tauge Lombok
- Krengsengan Daging Sapi - rundvlees in een petis saus
- Tumis Jamur Merang Cabe Ijo - gebakken champignons met groene pepers
- Semur Daging Dengan Kentang 2
- Nasi Gurih Kraton - Gestoomde rijst met santen
- Tempe Penyet - Gebakken tempé met pittige tomaten salsa
- Ikan Pari Asam Pedas - gestoofde vis in een pittige lichtzurige saus
- Sichuan Wontons Chiliolie - 红油抄手 - wontons gevuld met vlees in chiliolie
Ayam Goreng Laos - Gebakken kip met laos


Ayam Goreng Laos
Gebakken kip met laos
Gebakken kip met laos
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
260 gr laos
5 eetl olie
olie
300 ml water
zout naar smaak
Haluskan:
boemboe:
1 eetl. ketumbar
8 sjalotten
6 teentjes knoflook
3 rode lomboks
3 cm gember (jahe/djahé)
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de kip in stukken en rasp de laos. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de eetlepels olie en fruit hierin de boemboe voor 2 minuten. Voeg dan de kip, het water, het zout en de laos toe en sudder dit voor 25 minuten totdat de kip gaar is en het vocht verdampt is. Verhit opnieuw olie in een wok/wadjan en bak/frituur het mengsel dat krokant en goudbruin.
ingrediënten:
1 kip
260 gr laos
5 eetl olie
olie
300 ml water
zout naar smaak
Haluskan:
boemboe:
1 eetl. ketumbar
8 sjalotten
6 teentjes knoflook
3 rode lomboks
3 cm gember (jahe/djahé)
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de kip in stukken en rasp de laos. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de eetlepels olie en fruit hierin de boemboe voor 2 minuten. Voeg dan de kip, het water, het zout en de laos toe en sudder dit voor 25 minuten totdat de kip gaar is en het vocht verdampt is. Verhit opnieuw olie in een wok/wadjan en bak/frituur het mengsel dat krokant en goudbruin.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.