Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Write a comment
Ayam kelia

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Ayam kelia

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
100 ml dikke kokosmelk (santen cair)
2 theel asem
4 eetl water
3 eetl olie

Haluskan:
boemboe:
1 theel zwarte peper
1 eetl ketumbar
1/2 eetl jinten
8 cm gember (jahe/djahé)
6 cm laos
1 serehstengel
1 theel kencur
1 theel gula jawa
2 rode lomboks
4 kemirinoten
2 theel trassi
3 sjalotten

Cara membuat:
Bereiding:
Meng de ase met het water en smeer hiermee de kip in. Rooster de kip boven een houtkoolvuurtje gaar en snijd de kip in stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten, voeg dan de kokosmelk, de palmsuiker en de kip toe en laat dit nog zachtjes 15 minuten stoven.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 203 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41067395