zoeken
Recente reacties

1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

2 months ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

3 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Laatst gelezen
- Ikan Gurame Bakar - gekruide geroosterde vis met pittige kecap saus
- Rica-Rica Manado - pittig gestoofd varkensvlees
- Jenang Grendul - cassave pap
- hete soep met ei
- Sambel Goreng Labu Siam (Surakarta) - chayote in romige pittige saus
- Daging besengek - Gestoofd geroosterd rundvlees
- Bekasem Udang Lampung - gebakken gekruide garnalen uit Lampung
- Semur Banka - rundvlees in zoete kecapsaus
- Filipijnse kippenbouillon
- Ayam Kecap
Ayam Kelia - geroosterde kip in kruidige kokosmelksaus


Ayam Kelia
geroosterde kip in kruidige kokosmelksaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
100 ml dikke kokosmelk (santen kental)
2 theel asem
4 eetl water
3 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
1 theel zwarte peper
1 eetl ketumbar
1/2 eetl jinten
8 cm jahe/gember
6 cm lengkuas/laos
1 serai/sereh/citroengras
1 theel kencur
1 theel palmsuiker
2 rode lomboks
4 kemiri noten
2 theel terasi/trasi
3 sjalotten
Cara membuat:
Bereiding:
Meng de asem met het water en smeer hiermee de kip in. Rooster de kip boven een houtkoolvuurtje gaar en snijd de kip in stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan de olie en fruit hierin de bumbu voor 3 minuten, voeg dan de kokosmelk, de palmsuiker en de kip toe en laat dit nog zachtjes 15 minuten stoven.
geroosterde kip in kruidige kokosmelksaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
100 ml dikke kokosmelk (santen kental)
2 theel asem
4 eetl water
3 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
1 theel zwarte peper
1 eetl ketumbar
1/2 eetl jinten
8 cm jahe/gember
6 cm lengkuas/laos
1 serai/sereh/citroengras
1 theel kencur
1 theel palmsuiker
2 rode lomboks
4 kemiri noten
2 theel terasi/trasi
3 sjalotten
Cara membuat:
Bereiding:
Meng de asem met het water en smeer hiermee de kip in. Rooster de kip boven een houtkoolvuurtje gaar en snijd de kip in stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan de olie en fruit hierin de bumbu voor 3 minuten, voeg dan de kokosmelk, de palmsuiker en de kip toe en laat dit nog zachtjes 15 minuten stoven.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.