Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
100 ml dikke kokosmelk (santen cair)
2 theel asem
4 eetl water
3 eetl olie
Haluskan:
boemboe:
1 theel zwarte peper
1 eetl ketumbar
1/2 eetl jinten
8 cm gember (jahe/djahé)
6 cm laos
1 serehstengel
1 theel kencur
1 theel gula jawa
2 rode lomboks
4 kemirinoten
2 theel trassi
3 sjalotten
Cara membuat:
Bereiding:
Meng de ase met het water en smeer hiermee de kip in. Rooster de kip boven een houtkoolvuurtje gaar en snijd de kip in stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten, voeg dan de kokosmelk, de palmsuiker en de kip toe en laat dit nog zachtjes 15 minuten stoven.