Recente reacties

Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Write a comment
Ayam Masa Bulu - stukjes kip geroosterd in (oorspronkelijk) een bamboekoker

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Ayam Masa Bulu
stukjes kip geroosterd in (oorspronkelijk) een bamboekoker
Bahan-bahan;
ingrediënten:
1500 gr kip
3 tomaten
3 salam blad
1 limoen (sap)
3 eetl.olie
zout
bananenblad
aluminiumfolie of bamboekoker (indien verkrijgbaar)

Haluskan:
boemboe:
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
3 rode lomboks
14 rawits
6 cm laos
3 serehstengels

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd het vlees en de tomaten in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta en meng dit met alle overige ingrediënten. Rol de gekruide kip op in bananenblad en verpak het in aluminiumfolie. Rooster het vervolgens zachtjes boven een houtkoolvuurtje in 1 uur gaar. In plaats van aluminiumfolie kan ook een bamboekoker gebruikt worden. Vul de koker met het vlees en sluit deze af met bananenblad. Rooster de koker vervolgens boven een houtskoolvuurtje of een open vuur voor 1 uur.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 131 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42091530