logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 3 days ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 3 days ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 3 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Ayam Masa Bulu
stukjes kip geroosterd in (oorspronkelijk) een bamboekoker
Bahan-bahan;
ingrediënten:
1500 gr kip
3 tomaten
3 salam blad
1 limoen (sap)
3 eetl.olie
zout
bananenblad
aluminiumfolie of bamboekoker (indien verkrijgbaar)

Haluskan:
boemboe:
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
3 rode lomboks
14 rawits
6 cm laos
3 serehstengels

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd het vlees en de tomaten in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta en meng dit met alle overige ingrediënten. Rol de gekruide kip op in bananenblad en verpak het in aluminiumfolie. Rooster het vervolgens zachtjes boven een houtkoolvuurtje in 1 uur gaar. In plaats van aluminiumfolie kan ook een bamboekoker gebruikt worden. Vul de koker met het vlees en sluit deze af met bananenblad. Rooster de koker vervolgens boven een houtskoolvuurtje of een open vuur voor 1 uur.

Add comment

Submit

who is online

We have 57 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44160865