stukjes kip geroosterd in (oorspronkelijk) een bamboekoker
Bahan-bahan;
ingrediënten:
1500 gr kip
3 tomaten
3 salam blad
1 limoen (sap)
3 eetl.olie
zout
bananenblad
aluminiumfolie of bamboekoker (indien verkrijgbaar)
Haluskan:
boemboe:
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
3 rode lomboks
14 rawits
6 cm laos
3 serehstengels
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd het vlees en de tomaten in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta en meng dit met alle overige ingrediënten. Rol de gekruide kip op in bananenblad en verpak het in aluminiumfolie. Rooster het vervolgens zachtjes boven een houtkoolvuurtje in 1 uur gaar. In plaats van aluminiumfolie kan ook een bamboekoker gebruikt worden. Vul de koker met het vlees en sluit deze af met bananenblad. Rooster de koker vervolgens boven een houtskoolvuurtje of een open vuur voor 1 uur.
ingrediënten:
1500 gr kip
3 tomaten
3 salam blad
1 limoen (sap)
3 eetl.olie
zout
bananenblad
aluminiumfolie of bamboekoker (indien verkrijgbaar)
Haluskan:
boemboe:
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
3 rode lomboks
14 rawits
6 cm laos
3 serehstengels
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd het vlees en de tomaten in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta en meng dit met alle overige ingrediënten. Rol de gekruide kip op in bananenblad en verpak het in aluminiumfolie. Rooster het vervolgens zachtjes boven een houtkoolvuurtje in 1 uur gaar. In plaats van aluminiumfolie kan ook een bamboekoker gebruikt worden. Vul de koker met het vlees en sluit deze af met bananenblad. Rooster de koker vervolgens boven een houtskoolvuurtje of een open vuur voor 1 uur.